Google Translator

Freelance PHP Developer
Monille suomalaisille tuttu ilmansuunta Tallinnasta päästä rantaan ja meren ääreen latautumaan on jo perinteisesti Pirita sekä sen vauras TV-tornin ympäristö. Tallinna on kuitenkin nopeasti kehittyvä pääkaupunki, jossa on monia kesäisen virkistäviä muitakin uimarantoja. Tässä teemme katsauksen aivan vastakkaiseen suuntaan – nimittäin Stroomin suuren uimarannan nykytilaan ja sen virkistyspalveluihin.

 Ollaan siis – taas – uimarannalla, jonka eteen Tallinnan istuva nykyinen pormestari on tehnyt kaikkensa: Stroomilla. Viime vuodet ovat paikallisten Pelgurannan venäläisasukkaiden (= äänestäjien) iloksi nostaneet sen pitkän vaalen rannan hietikon ympäristön ja kadut täyteen EU-tason kukoistukseensa. Kadut ovat nyt siistejä ja tasaisia sekä koko uimarannan maisemointi uusittu. Tarkasti: on 21.6. ja paikallinen juhannuskokko (jaanitul) loimuaa suuresti. Toisin kuin Suomessa uimaranta täyttyy nopeasti paikallisista asukkaista, joiden oma elintaso ei sisällä sitä ikiomaa yksityistä kesähuvilaa minne paeta: elämä siis kuhisee lähiöstä rannalle ja grillimakkaran tuoksulta ei voi välttyä perheiden viritellessä omia pitojaan nurmikoilla läheistensä ja eväidensä kera.

Muutakin on nyt muhimassa alueella pinnan alla: keskustan lähimmän suuren uimarannan ympäristö on heräämässä oikeasti sen palvelutarjontaan, jota ei ole aiemmin koettu koko alueella. Tätä ovat kivasti tukemassa mm heti uimarannan kupeeseen Merimetsän alueelle äskettäin ilmestyneet luksusasuintalot ja niiden virolaiset uudet jo selvästi vauraammat asukkaat.

Niin ovat pidemmällä jo myös yksityisen rantakahvilan pitäjän Julian omat pienet teot: Tallinnan kaupungilta ystävällisesti vuokrattuun tilaan on kesäksi kunnostettu jo pieni valoisa  kultainen kahvila, mutta eipä siinäkään kaikki: heti elokuusta 2013 on yrittäjällä tarkoitus avata 2. kerroksen tila virkistyskäyttöön koko syksyksi / talveksi rohkeasti kokeillen jo aivan uutta askelta bisneksessä.

Rantakahvilaan on vaivihkaa kuoriutumassa yritason pienet yksityiset kokoustilat, johon on jo panostettu upeat merelliset sisustukset Pohja-Tallinnan sen merenkulun & -teollisuuden pitkää >100v historiaa selvästi kunnioittaen.

Mikä oli tärkeintä? Siis suomalaisittain katsoen: sen tyynen upean merinäköalan lisäksi tilassa lämpiää myös oikea kunnon sauna kuten kuuluukin. Siis, oiva pakopaikka vaikkapa pienelle yrityksen omalle latautumisseminaarille.

Vain kävelysuoran päässä on myös pienten ICT-yritysten se tärkein olennainen tankkauspiste: paikalliset pizza-leipurit pitävät uunin kuumana joka päivä rasvaisen suolaisen pikalounaan tarpeen taas iskiessä.

Stroomin uusittu rantamaisema tässä toimii melkoisen hyvänä esimerkkinä kuinka uusi palvelubisnes nyt laajenee paremman talouden myötä myös aivan uusille alueille pääkaupungissa kun PK-yrittämisen lailliset esteet on muuten maassa melko lailla minimoitu olemattomiin.

 

 

 

© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha