Google Translator

Freelance PHP Developer
Tallinnan sataman BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . viime v2012 konsolidoitu liikevaihto oli 88,6 milj. vahvistamattomien tietojen mukaan se laski edelliseen vuoteen verrattuna 0,7 miljoonaa euroa eli 0,7 prosenttia. Yhtiön nettotulos oli 32,8 miljoonaa euroa – laski 3,6 miljoonalla eurolla eli 10 prosentilla.

 

“Viime vuoden tulosta voidaan pitää erittäin vahvana, koska tavaraliikenne myös väheni 19 prosentilla,” kommentoi Tallinnan Sataman talousjohtaja Marko Raid.

“Samalla maksoi Tallinnan satama sen valtio-omistajalle myös ennätyksellisen: 33,8 miljoonaa euroa – osinkoa korotettuna veroilla 9 miljoonaa euroa, joka oli vuoden aikaisemmasta ylitystä 3,6 miljoonalla eurolla.”

Myyntituoton väheneminen johtui tavaraliikenteen ennustetusta laskusta 19 prosentilla: 29,5 miljoonaan tonniin. Volyymien lasku johti satamamaksujen vähenemiseen, jonka vaikutus oli suurempi kuin tulojen kasvu vuokrista ja sähkö- ja muiden palveluiden myynnistä.

Toisaalta auttoi liikevaihdon tasoa ylläpitää matkustajamäärän 4,3 prosentin kasvu kaikkien aikojen ennätyslukemiin 8,84 miljoonaan matkustajaan, jonka avulla käyntien määrä kasvoi 5277 alukseen.

Yrityksen konsolidoitu EBITDA oli 2012 yhteensä 59,7 miljoonaa euroa. 2011 nähden käyttökate: 0,7 miljoonaa euroa eli 1,2 prosenttia alhaisempi. “Nettovoitto ja EBITDAn väheneminen johtui pääasiassa toimintakulujen kasvusta 2,5 miljoonalla eurolla eli 5,3 prosentilla,” kertoi Raid.

Kustannusten kasvusta loi pääosan kiinteistövero, käyttöomaisuuden korjaus- ja energiankulutuksen nousut. Kaksi prosenttia meni jäänmurtaja Botnican investointiin, jonka tuotot syntyvät vasta 2013.

Muiden tulojen sarakkeeessa näkyi kertaluonteen voitto käyttöomaisuuden myynnistä: yhteensä 3,7 miljoonaa euroa.

Suurin investointi olikin jäänmurtaja Botnica hankinta 50 miljoonalla eurolla Suomesta. Loput investoinneista kului Muugan sataman itäosan teollisuusalueen rautatieyhteyden, vapaakaupan laajennuksen ja satamaan yhdistävän maasillan rakentamiseen: yhteensä 4,6 miljoonaa euroa.

Tallinnan Sataman taseen loppusumma kasvoi – vahvistamattomien tietojen mukaan – 31 miljoonaa euroa eli kuusi prosenttia ja oli 545 miljoonaa euroa. Taseen loppusumman kasvuun vaikuttivat eniten investoinnit yhteensä 62 miljoonaa euroa – 2012 volyymi oli yrityksen historian toiseksi suurin. Velkarahoitusjäännös kasvoi vuoden lopussa noin 27 miljoonaa euroa eli 22 prosenttia yhteensä 149 miljoonaan euroon.

  • http://www.ap3.ee/?PublicationId=22ae5823-b773-49ed-adfa-7236b25c72b7&ref=rss
© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha