Google Translator

Freelance PHP Developer
Hakepuiden käyttö on vuosi vuodelta yhä kasvanut Virossa, mutta nyt on ollut vakavia myyntiongelmia – tämä koskee Narvan päätökseen lopettaa puun polton uusiutuvan energian tuotanto.

RMK BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . johtaja Ulvar Kaubin mukaan aloitti RMK säännöllisesti puuhakkeen tuotannon 2009 kesällä ja on jatkanut sitä tähän asti.

“Puuhakkeen valmistukseen sopii kaikenlainen puu, mutta erityisesti olemme kiinnostuneita hakkuiden aiheuttamien alueiden jätepuusta”, hän selittää. “Nyt syntyy sopivaa materiaalia metsähoidon aikana.”

Hänen mukaansa viime vuosina paikallinen puuhakkeen kysyntä on kasvanut, mutta tarjoukset ovat olleet vielä suurempia, ja se on aiheuttanut paineita puuhakkeen hintaan. “Suuren kysynnän takana on suhteellisen heikko lämmitys- ja paperipuun kysyntä, joten osa tästäkin perusmateriaalista on pois hienonnettu”.

RMK aikoo tänä vuonna tuottaa yli 200 tuhatta m3 haketta, joka on vähemmän kuin viime vuonna. “Kaikilla alueilla ei ole vielä hakkeelle markkinoita, mutta olemme niin sanotusti valmis laajentamaan toimia maassa”, toteaa Kaubi. ”

Repo BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . johtaja Tiit Kolk toteaa, polttopuun polton lopettamisessa Narvassa on sen hinta laskenut noin 15% ja se on nyt riittävästi niin paikallisille kaukolämmön ja kuin teollisuuden tarpeeseen. “Kun vienti on nyt käynnistynyt lisää hinta ei enää laskene.”

Hän lisää, että laskun pitäisi näkyä myös hinnoissa lämpöenergiaan, kuluttajat voisivat ryhtyä tarkkailemaan ja lämmöntuotannon seurannan. Osuutensa pelaa hänen mukaansa myös lämpimämpi talvi, joten polttopuun kulutus pienempi kuin viime ja toissavuotta. Siksi energiapuuta vaikea myydä, mutta helppo ostaa. “Yhtiömme tilanne on epäilemättä hyvä,” toteaa Kolk. “Otamme työhön nyt ihmisiä ja lisäämme tuotantoa.”

  • http://www.ap3.ee/?PublicationId=2faa2221-3370-47c6-a73a-45249f099b5a&ref=rss

© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha