Google Translator

Freelance PHP Developer

Koko Tallinnan valaistukseen monopoliurakat saanut konsulttifirma kertoo, mitä nyt ajatellaan katuvalaistuksen kehittämisestä pääkaupunkiin.

Neljä myyttiään LED -katuvalaistuksesta kertoo meille KH Energia Konsult BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . kehitysjohtaja Rein Pilt.

Myytti 1: LED-valaisimet valtaavat pian pois vanhat katuvalot

Tämä myytti voi olla tosi. Viime vuosina on LED-lamppujen tekniikka kehittynyt erittäin nopeasti ja laadukkaiden tuotteiden ominaisuudet täyttävät jo vaatimukset standardeille.

Rajoituksena on edelleen korkea hinta eli taloudellisesti taata takaisinmaksuajat. Tuskin yritys vaihtaa toimistossa 3 vuotta sitten vain hankittua tietokonetta LCD-näytöstäkään pois LED-näytön takia ​​vain siksi, että se hieman vähemmän sähköä vie.

Viron kaupungeissa tänään valaisimet voi korvata uusilla vain EU:n eri tukien avulla. Myönteinen esimerkki tällä alalla ovat mm Itävallan ja Viron välisen Kioton päästömyynnin saatujen varojen siirtäminen Viron pikkukaupungin valaistuksen laajaan kunnostamiseen.

Myytti 2: tänään on käytössä jo LED -katuvalaistuksen järjestelmät, jotka auttavat katuvalaistuksen aiheutuvista kustannuksista säästää noin 5,5x

Tällaisen ajatuksen toi ulos 17. lokakuuta 2012 Postimees -lehti paikallispoliitikon puheena.

Tämä myytti ei ole tosi. Jos tänään olisi maailmassa näin, että voidaan säästää, niin ne olisivat jo käytössä kaikissa suurkaupungeissa massiivisesti ja miljonääriksi olisi lisätty useita uusia insinöörejä.

Tallinnan modernin natriumlamppu käyttöikä on jo tänään vähintään 4 vuotta.

Katuvalaistuksen kustannukset eivät ole vain ns “lampunvaihtoa” kuten keskivertokuluttajasta näyttää vaan koko valaistusjärjestelmää on jatkuvasti pitäminen elinvoimaisena.

LED-lampun käyttöikä suotuisassa ympäristössä: väitetään jopa 50 000 tuntia. Mutta valaisimen sisällä on useita elektrookkaosia lisäksi joiden käyttöikä riippuu laadusta ja sen huollosta.

Valaisin itse maston päässä on puolestaan ​​luonnon ja ilman armoilla.

Omistajan kustannukset  ovat kaikkiaan:

1. Huollon ja korjauskustannukset.

  • Huollossa tapahtuu lamppujen vaihto, mutta myös kaikkien muiden elementtien ylimääräinen säätö, kiristys, maalaus, puhdistaminen ja tarkistus. Vian takia on tärkeää säännöllisesti päivällä ja yöllä tarkistusten tekeminen.
  • Kaikella tällä on myös jatkuvasti pidettävä silmällä 24/7.

2. Hallintapalvelun kustannukset

  • Hallintapalveluun kuuluu koko valaistusjärjestelmän ympärivuorokautisen toiminnan valvonta, ohjaus ja kytkentöjen rekisteröinti. Vaikka modernit ohjausjärjestelmät pystyvät itse ottamaan vastaan ​​ja tallentamaan jokaisen lampun poikkeavuuksia infoa on oltava jatkuvasti valmiudessa asentajia. Mitä älykkäämpi on ohjelmisto sitä suuremmat kustannukset ovat vikatorjuntaan.
  • Useiden rikottuja valoratkaisuja on väliaikaisten lamppujen avulla syytä palamaan laittaa, koska parempien valaisimien toimitusaika on pitkä. Mitä suurempi kaupunki, sitä nopeammin vaaditaan valaistuksen kunnostamista. Jos oletetaan, että normaalista työssä päivystää pätevä asentaja vuorokauden kotona iPad:lla, rikotaan tässä työ- ja lepoaikoja lainvastaisesti.

3. Insinööripalvelujen kustannukset

  • Jokainen suurempi tai pienempi valaisuverkko tarvitsee insinöörinsä, jotka myöntävät uusille valoratkaisuille ne tekniset edellytykset, valvovat niiden noudattamista ja tekevät koko teknistä valvontaa.

4. Sähkön hinnan kustannukset

  • Sähkön hinta on vuodesta 2004 lähtien kasvanut noin 50 prosenttia ja nousu jatkuu tulevana vuonna 2013.
  • Kuukausittainen merkittävä työ on myös kulutusnäytteiden ottaminen ja niiden toimittaminen myyjälle.
  • Olla noudattamatta tarkistusmääräyksiä voi johtaa siihen, että vaikka puolet lamput on poistettu ja toinen puoli LED-lamppuihin vaihdettu.

Myytti 3: LED-lamput kuluttavat sähköä vähemmän kuin tavalliset lamput

Tämä myytti on totta, mutta ne tarjoavat myös erilaista ​​valoa kadulle. LED-lamppujen osalta standardeja ei ole vielä myönnetty, joten valmistajat antavat teknisiä parametreja eri tavoin.

Usein puhuvat myyntimiehet vain lampun tehosta kun pois jää siihen liitettävien Liitäntälaitteen teho.

Insinöörit tietävät, että eri lamput käyttävät samaa valovirran tuottamiseen eri tehoa. Lampun energiatehokkuuden arvioimiseksi on laskettava valovirran määrä käytettävää kapasiteettia kohti. Mitä suurempi valovirta yhden valotehon yksikköä kohti (ts lm / W), sitä tehokkaampi on lamppu.

Esimerkiksi kotona käytettävässä 60W hehkulamppua luo 12-14 lm / W, saman valovirran 11-12W säästälamppu sen 70-75 lm / W ja 12 W LED-lamppu 55-70 lm / W.

70W natriumlampulla valaisin voidaan korvata esimerkiksi ulkona 51 W LED-valaisimella.

Eriävää on ovatko todella säästöt olemassa. Tällaista ylellisyyttä Viron veronmaksajien lompakko tänään ei kestä.

Myytti 4: LED-lamput ovat korvaamattomia jouluvaloja

Tämä myytti on tosi. Pienen virrankulutuksen ledit eivät anna paljon valoa, mutta ne ovat värikästä, helposti asennettavat ja täydellisesti ohjattavat jouluksi.

  • http://www.e24.ee/1095282/neli-muuti-led-tanavavalgustite-kohta/

© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha