Google Translator

Freelance PHP Developer

2012 lokakuussa 3641 ihmistä haki kuluttajariitalautakunnan apua Virossa. Eniten ongelmia oli jalkineiden, Internet:n ja viestinnän sektoreilla. Seurantatoimet keskittyivät virastossa viime kuussa erityisesti leasing-toimintaan.

Nimittäin lokakuussa virastolla oli rahoituspalvelujen uusintatutkimus, jonka tarkoituksena oli selvittää, mitä myyntiargumentteja käytetään autolainojen ja vakuutusten tarjoamisessa kuluttajille. Ensimmäistä kertaa tehtiin samanlainen tutkimus vuosi sitten 2011. Silloisella tulokset osoittivat, että leasing:ssa on ongelmia vastuullisen luotonannon periaatteiden noudattamisessa ja vakuutussopimuksiin liittyi osittain myös sopimattomia kaupittelutapoja.

Lokakuussa päättynyt uusintatutkimus kertoo, että vakuutussopimuksien välittäjänä olevat yritykset ovat käytäntöjä hieman parantunut, kertoo virasto. Painostus ottaa vakuutus leasingyhtiölle sopivimman kumppanin kanssa on jäänyt pienemmälle.

Tärkeitä olivat myös hyvin vertailukelpoiset vakuutusehdot nyt.

Toisaalta ei ole viraston mielestä parantunut vastuullisen luotonannon periaatteiden noudattaminen leasing-sopimuksissa. Monissa tapauksissa yritykset eivät edes antaneet kuluttajille pyytämällä sopimusluonnoksesta kopiota niin, että ihminen voisi siihen huolellisesti ennen allekirjoittamista tutustua. Sopimusehtojen esittely oli pinnallista tai jäi tekemättä lainkaan. Myös ei tuntunnu aina olevan vakavaraisuuden valvontaa, jossa sovitaan yleensä kuuden kuukauden tiliotteen tilauksesta asiakkaalta.

“Viime vuoden liisingsektori tutkimuksen jälkeen tapasimme myös kaikkien otokseen valittujen yritysten edustajia. Lokakuussa päättynyt tarkastusten tulokset vahvistavat valitettavasti osan aiemmpien ongelmien jatkumista “, totesi pääjohtaja Andres Sooniste.

© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha