Google Translator

Freelance PHP Developer

Pääkaupungin se ykkösnähtävyys ja turistikohde – Tallinnan TV-torni – uusittiin kokonaan viime keväänä 2012 ja se on nyt taas avattu käyttöön entistä ehompana & turvallisempana.

Tämän tornin muodonmuutoksen seurauksena voivat kaikki suomalaiset nyt tutustua virolaiseen lähihistoriaan ja kulttuuriin entistäkin helpommin.

Suomalainen paikallinen Kone BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . sai kunnian toimittaa sen upouudet hissit tähänkin 170 m korkeaan rakennukseen rakennustöiden kestäessä. Hissit sisältävät mm uutta älyteknologiaa: järjestelmä laskee automaattisesti kävijöiden lukumäärää ja estää yli 100 henkilön yhtä aikaisen pääsyn (paloturvasyistä) tornin huipulle aina kerrallaan.Paikallinen Baltic News for Finns:n oppaanamme toiminut Margit Meius toteaa: “Tornin suosituin kohde on tn DIY TV-lähetys jota seuraa suosiossa pienessä tornin omassa elokuvasalissa pyörivä Viron kaiken kaikkiaan 1. aito 3D-tekniikan elokuvan esitys”. TV-studiossa voit tehdä oman uutislähetyksen valiten sille sopivat taustat sekä postittaa sen nettiin ilmaiseksi videona – vaikkapa sille parhaalle Facebook -kaverillesi / -seinälle.

Eikä siinä vielä kaikki – korkeaan teknologiaan & multimediaan on myös panostettu näyttävästi: vierailijoita kohtaa heti aulassa multimediapohjainen esittelytila, jossa voi interaktiivisesti tutustua sekä TV-tornin lähihistoriaan että Venäjän vallan aikaisiin dramaattisimpiin maan tapahtumiin.

 

Panoraamatasanteella taas vierailijoita kohtaavat ns “interaktiiviset elävät sienet”, joista erityiset lapset ovat hyvin innostuneita aina – kevyesti taputtamalla saa ne reagoimaan aina itseään kohti.


Ylimmän uuden kerroksen nyt avatulla terassilla on myös mahdollisuus yksityis- ja yritysjuhlatilaisuuksiin: UFO-hengessä svengaava pieni tunnelmallinen Brasserie -kattoravintola tarjoaa siellä täyden kattauksen fuusiokeittiön gulinaristisia elämyksiä sekä myös päivittäistä lounaslistaansa.

Nykyisin TV-tornin kävijäkunta on 60% virolaisia ja 40% turisteja. “Turisteista merkittävä osa ovat meille suomalaisia”, toteaa myös markkinoinnista vastaava oppaamme Meius.

Kaikki tornin esitykset ja näyttelyt on tuotettu niin, että pyörivät myös englanniksi & kansainvälisesti EU:n suuntaan – Viron ja Venäjän kielen lisäksi.Teletornia omistaa ja hallinnoi Virossa YLE:ä vastaava paikallinen TV-yritys Levira BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . , jonka omistusosuus on nyt 49% valtiolla kun toisena enemmistöomistajana on ranskalainen median suuryritys. Valtioyhtiötä luotsaa ja johtaa tj Mart Einpalu, joka on henkilönä myös erittäin aktiivinen paikallinen sosiaalisen median hyödyntäjä & käyttäjä.

Lopuksi: jotta historiallinen totuus ei tornista unohtuisi virolaisilta itseltään koskaan: tornin upeaan tunnelmalliseen LED-yövalaistukseen on nyt päätetty valita punaiset lyhdyt, jotka vain hetken muuttavat väriään vähän valoisapaan maailmaan – siis aidosti nyt jo melko nostalgisessa “BACK to USSR” -hengessä ja pienellä virolaishuumorilla samalla sävytettynä !

 

© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha