Google Translator

Freelance PHP Developer

96 Maison de Fée

Asunto-omistuksen myyntivoiton verotus muuttui v2011 alusta Virossa: jos myytävä asunto on omassa asumiskäytössä ja sen myy alle 2 vuoden omistuksen aikana voi hakea verovapautta kaikesta myyntivoitosta. Laki koskee ainoastaan sitä 1. kahden vuoden aikana myytävää asuntoa ja seuraavasta joutuu maksamaan myyntiveroa (siis jos omistaa useampia asuntoja).

Käytännössä tämä johtaa siihen, että omassa ainoassa asunnossaan itse elävät omistajat voivat muuttaa aina alle kahden vuoden sisällä paikasta toiseen ja nauttia mahdollisesta kiinteistön arvonnoususta.

Useamman asunnon myymisestä verollisena kahden vuoden sisällä taas pyritään hallitsemaan edellisen buumin aikana tapahtunutta nopeaa keinottelua. Siis virallisesti.Tämän tulkinnan uudesta laista ovat äskettäin vahvistaneet mm LVM Kinnisvara:n (10033331) johtaja Ingmar Saksing ja lakitoimisto Hedman Partners (10351002) lakimies Liisa Linna.

Nähtäväksi nyt jää millaiseksi veroviraston tulkinta laista lopulta muotoutuu.

Eluaseme müügi puhul ei pea olema kinnisasi omandis kaks aastat, et saada tulumaksu vabastust kinnisasja võõrandamisel. | ehutusuudised

2 Responses to “v2011: asunnon myyntivoiton veromuutos”

 1. Hei,

  Pyydän ystävällisesti tarkennusta tähän juttuun.

  Kirjoitatte, että: “Jos myytävä asunto on omassa asumiskäytössä ja sen myy alle 2 vuoden omistuksen aikana voi hakea verovapautta kaikesta myyntivoitosta”. Kummasta on siis kysymys: omassa asumiskäytössä vai omassa käytössä?

  Minusta siinä on ristiriita linkin takana olevaan alkuperäiseen tekstiin:
  “Hedman Partners Advokaadibüroo advokaat Liisa Linna kinnitas samuti, et elukoha võõrandamisel tulumaksuvabastuse saamist ei ole piiratud sees elamise aja nõudega* ning piirang on müüdud elukohtade arvu peale.Ta selgitas, et kui isik võõrandab kaheaastase perioodi jooksul rohkem kui ühe elukoha, kohaldatakse maksuvabastust ainult ühe sellel perioodil müüdud elukoha suhtes. „-> >> Sellist nõuet, et isik peab seal olema teatud aja sees elanud, ei ole.

  Minä luen tuon Liisa Linnan tekstin niin, että “Vaatimusta siitä että henkilön (=myyjän) pitää olla siellä tietyn ajan asunut, ei ole”, Oma tilanteeni on näet tämä: Olen omistanut Tallinnassa asunnon kymmenen vuotta ja käyttänyt sitä loma- ja viikonloppuasuntona. En siis ole kirjoilla Tallinnassa vaan Helsingissä, missä myös työskentelen.
  Vaihto suurempaan olisi ajankohtainen, mutta kuinkahan tuon myyntivoiton verotuksen kanssa kohdallani lienee….

  Ystävällisesti, Tinni

  • Kiitos kysymyksestäsi Tinni,

   Käsittääksemme Viron uusi laki puhuu vain yhden asunnon omistajuudesta verovapautta koskien. Sen ilmoittaminen omaan asumiskäyttöön lienee enemmänkin taas paikallista byrokratiaa + paperityötä. Mitään erityisempää kohtelua eri EU:n passin omaavien välillä ei tietenkään enää saisi olla, mutta tämäkin on varmasti hyvä tarkistaa Baltiassa oltaessa.

   Toimitus selventää tämän asian vielä ensi viikolla suoraan Viron veroviranomaisilta ja tarkennamme oheista tekstiä sitten sen mukaan.

   BN4F toimitus

© 2018 Home Browser | Kotiselain
Best Home's Info for Tallinn | Parhaat asuntotiedot Tallinnaan
Suffusion theme by Sayontan Sinha