v2011: asunnon myyntivoiton veromuutos

96 Maison de Fée

Asunto-omistuksen myyntivoiton verotus muuttui v2011 alusta Virossa: jos myytävä asunto on omassa asumiskäytössä ja sen myy alle 2 vuoden omistuksen aikana voi hakea verovapautta kaikesta myyntivoitosta. Laki koskee ainoastaan sitä 1. kahden vuoden aikana myytävää asuntoa ja seuraavasta joutuu maksamaan myyntiveroa (siis jos omistaa useampia asuntoja).

Käytännössä tämä johtaa siihen, että omassa ainoassa asunnossaan itse elävät omistajat voivat muuttaa aina alle kahden vuoden sisällä paikasta toiseen ja nauttia mahdollisesta kiinteistön arvonnoususta.

Useamman asunnon myymisestä verollisena kahden vuoden sisällä taas pyritään hallitsemaan edellisen buumin aikana tapahtunutta nopeaa keinottelua. Siis virallisesti.Tämän tulkinnan uudesta laista ovat äskettäin vahvistaneet mm LVM Kinnisvara:n (10033331) johtaja Ingmar Saksing ja lakitoimisto Hedman Partners (10351002) lakimies Liisa Linna.

Nähtäväksi nyt jää millaiseksi veroviraston tulkinta laista lopulta muotoutuu.

Eluaseme müügi puhul ei pea olema kinnisasi omandis kaks aastat, et saada tulumaksu vabastust kinnisasja võõrandamisel. | ehutusuudised

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply