Google Translator

Freelance PHP Developer

Majoitusliikkeen yöpyvien matkailijoiden määrä kasvoi heinäkuussa 2012 ja Viron käyntien määrä väheni samaan aikaan yhdellä prosentilla.

Seitsemän kuukauden ajalla yöpyi Virossa jo 1,65 miljoonaa matkailijaa – mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Majoituspalveluita käytti 2012 ja kävi 279 000 matkailijaa, mikä oli 2% enemmän kuin 2011 edellisenä vuonna ja enemmän kuin minkään aikaisemman heinäkuussa ilmoittaa Tilastokeskus.

Viime vuoteen verrattuna saapui heinäkuussa enemmän matkailijoita naapurimaista: Venäjältä ja Latviasta, 14% ja 22% ja myös useista Euroopan maista ja kauempaakin – Aasiasta, Amerikasta ja Australiasta.

Suomen matkailijoiden määrä laski 1% ja oli tämän vuoden kuukausina pienempi kuin vuotta aiemmin.

Samalla Suomi edelleen Viron suurin turistipartneri, josta tuli heinäkuussa 48% yöpymisiä käyttäneitä. 65% kaikista majoittui Tallinnassa.

Viidenneksen enemmän ulkomaisia ​​kuin edellisen vuoden heinäkuussa koki Koillis-Viron majatalot ja 8% enemmän Etelä-Viron liikkeet. Keski- ja Länsi-Viron majoitusliikkeiden palvelun käyttö supistui ja matkailijoiden määrä väheni.

Heinäkuussa käytti majoitusliikkeiden palveluja 126 000 virolaista eli 1% vähemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa. Vähemmän kotimaanmatkailua kuin edellisen vuoden 2011 heinäkuussa kokivat Keski- ja Länsi-Viron majoitusliikkeeet.

Heinäkuussa oli vierailijoiden käytössä 1100 majoitusliikettä, 21 000 huonetta sekä 49 000 vuodepaikkaa.

Kapasiteetin käyttöaste oli 61% huoneista ja se oli nyt kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Vuorokausi majoitusliikkeessä maksoi heinäkuussa keskimäärin 31 euroa ja oli 3 euroa kalliimpi kuin viime vuonna samassa kuussa. Vuorokauden keskihinta oli maan keskiarvoa korkeampi Tallinnan ja Pärnun majoitusliikkeessä (molemmissa maksoi yöpyminen keskimäärin 36 euroa) ja Saarenmaan majoitusliikkeessä (32 euroa). Muualla Virossa sai yöpyä halvemmalla.

Koko seitsemän kuukauden jakolla majoitusliikkeissä oli 1,65 miljoonaa matkailijaa eli 4,7% enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Viron asukkaista käytti palveluja 553 000 eli 3,9% enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, ulkomaalaisia ​​taas 1,1 miljoonaa eli 5,1% viime lisäystä vuoden takaiseen.

© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha