Hyperinflaatio iski: kauppiaat tahtovat eurobonuksensa heti

Money

Tänään eletään vasta sitä 1. päivää kun Virossa on mahdollista maksaa ostoksensa ainoastaan euroilla kaupoissa ja palveluissa ja niitä vanhoja  kruunuhintoja ei ole pakko enää esittää.

Tulos on hämmästyttävä ainakin Tallinnassa: monet yksityiset PK-kauppiaat ovat päätteneet ammentaa osingot itselleen välittömästi tässä ja nyt. Tässä muutama toimituksemme esimerkki.

  • Tapaus1: pieni ennen niin suosittu kahvila Boheem (Popular OÜ, 10910588) päärautatieaseman takana Kalamajassa. Hintalista nyt ja viikko sitten taloustoimittajan testissä: peruskeitto viime viikolla a 32 kruunua = 2 eur ja päivän uusi hinta 2,50 eur. Eurobonusta omistalle viikossa vain vaatimattomat +25%.
  • Tapaus2: testissä vanhan kaupungin suosittu olutpubi Drinks (Drink OÜ, 11579765). Belgialainen muutenkin jo kalliimpi erikoisolut hintalistan mukaan viimeksi 3,25 eur / 0,33 L  ja nyt eurotestissä sama tuote 3,55 eur. Eurobonusta omistajalleen kalleimmalla turistialueella hulppeat +8%. Tarjoilija suuttui vielä lopuksi toimittajalle, joka vahingossa nyt erehtyi kritisoimaan hinnoittelua. Kiitos ja näkemiin !

Suomalaisen turistin kannattaa olla nyt todella varovainen ostoksissaan täällä Tallinnassa - ilmeisesti vapaa ja pieni markkina-alue houkuttelee nyt yhä useamman pienkauppiaan nopeaan pikavoiton tavoitteluun ihan eri lailla kuin Suomessa aikanaan. Mitään hintarajoituksia ei valtio voi tietenkään asettaa vaan kaikki kokeillaan nyt kuluttajan kukkarosta.

(hae kaupparekisterin tuloksen Code -sarekkeella verotiedot)

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply