Selver ja euro: kaikki hyvin

Gone shopping

Selverin (10379733) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . johtajan Andres Heinvere mukaan kaupat ovat  täynnä ja ihmiset eivät jätä euron tulon takia päivittäisiä ruokiaan ostamatta.

Viron kuluttajat ovat pikemminkin uteliaita ja avoimia uudistukselle. Euron totuttelu vie nyt aikaa, mutta näyttää siltä, että sopeutuminen menee sujuvasti ja ilman suurempia ongelmia. Johtavan kauppaketjun kassoilla on jopa todettu, että euro tuli helpommin kuin pelättiin.

Suurin osa asiakkaista on ollut ymmärtäväisiä, että senttien tarkistaminen vie hieman enemmän aikaa kuin kruunun setelien kanssa toimittiin. Onneksi, sekä tammikuu että helmikuu on aina rauhallisempaa vähittäiskaupassa.

Olemme optimistisia ja odotamme tänä vuonna talouden elpymistä ja asiakkaiden ostovoiman kohentuvan, päätti Heinvere.

Toim. Tämän paikallisen kauppapomon ennustukset & odotukset kaupan kannalta toteutuivat: inflaatio saatiin huippulukuihin ja sen myötä katteet paikallielle tukku- ja vähittäisportaalle polkaistua ns "euroaikaan". Vasta nyt loppukesästä (6.8.2011) on virolainen keskivertotallaaja alkanut ymmärtää miten kalliiksi ruoka on perheelle tullut vuoden aikana.

Selveri juhi Andres Heinvere sõnul kõht peab siiski täis saama ja inimesed ei jäta euro tuleku tõttu oma igapäevaseid toiduoste tegemata. | Äripäev

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply