Lentofirman SOME-kampanja ampaisi pilviin

Spontaneous Combustion

Virolainen Estonian Air ei epäile nyt enää SOMEn vaikutusta omassa myyntityössä ja suosittelee myös kaikille muille liiketoimintaa harjoittavilla tätä kanavaa. Näennäisesti aivan marginaalinen brandiyhteistyö Cherry.ee:n kanssa poiki meille odottamattomat mittasuhteet myynnissä.

Mainos ja erikoistarjous levisi valtavan lyhyessä ajassa  ja suuren suosion yksi avaimia oli juuri SOMEn soveltaminen.

Estonian Air:n Facebookissa on nyt yli 11 000 fania, kun taas Cherry:llä niitä on yli 28 000 kpl ja juuri niissä kanavissa tarjousta pääasiassa mainostettiin. Nyt oman kokemuksen perusteella firma tietää, että SOMEn vallankumous on tapahtunut myös Virossa ja yrityksillä on käytössä suoramyynnin kanavat kohderyhmälleen. Estonian Air kokeili tätä jo aiemminkin tiedottaessaan tuhkapilven tilanteesta omille lennoilleen, mutta tämä myyntikampanja oli meidän ensimmäinen suuri koe käyttää SOMEa todellisena jakelukanavana. Kampanja, joka tuskin jää nyt viimeiseksi.

Toim. EA toteutti siis yhden päivän "hullun hinnan", joka antoi cherry.ee ja EA -faneille mahdollisuuden ostaa 600 kr:n e-kuponkeja EA -lennoille. Varauksia kertyi niin rajusti kasaan, että kampanja jouduttiin pysäyttämään puolilta päivin etuajassa, koska koko kiintiön paikat oli loppuun myyty.

Estonian Airis ei kahtle nüüd enam ilmselt keegi sotsiaalmeedia suures mõjujõus ning me soovitame ka kõikidel teistel ettevõtlusega tegelevatel kolleegidel selles mitte kahelda | logistikauudised

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply