Pankin autoleasing teki huipputuloksen Q3/2011

Nordea Leasing -rahoituksen BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . tämän vuoden 3. neljänneksen nettovoitto oli noin 8 miljoonaa euroa ja arvonlisäys on yli 2000 uutta asiakasta. Sen markkinaosuus Virossa on kasvanut 25 %.

--
Yhdeksässä kuukaudessa on myöntänyt uusia lainoituksia 172,4 miljoonaa euroa, joka on 76 % enemmän kuin vuosi sitten. Kolmen vuosineljänneksen yhteevedossa on Nordea:n julkaisun mukaan uusien lainoitusten osuus lähes 33 % markkinoista.

Nordea Leasing:n tj Silver Kuusi arvioi tämän vuoden asiakaskunnan ja volyymien kasvu on ollut viime vuosien nopein.

"Kasvun pohjana on ollut kestävä uusien luottojen myöntäminen ja keskittyminen liising-ratkaisun helppouteen, nopeuteen ja palvelun mukavuuteen", sanoo Kuusi.

Pomon mukaan kasvaa maailmantalouden vaihteluista huolimatta Viron liising-markkinat varmasti myös lähikuukausina, mutta hidastuvat merkittävästi. Ensimmäisen vuosipuoliskon uusien liisingkrediitide nopeasti 87 % kasvu muuttuu vuoden loppuun mennessä ja odotetaan 50 % kasvua.

"Viimeisten vuosineljännesten markkinakasvu on tapahtunut pääasiassa kuljetusvälineiden ja maatalouskoneiden investointien kasvun avulla. Lisäksi on osoittanut vakaata kasvua henkilöautojen liisaus. Toisaalta turbulenssi Euroopan rahoitusmarkkinoilla ja häviävät bisnesmahdollisuudet markkinoilla on muuttanut varovaiseksi myös virolaiset yritykset ja yksityishenkilöt. Siksi monet investointihankkeet on asetettu jäihin ja ne odottavat makrotason selkenemistä seuraavien 6-12 kuukauden aikana ".

Ensi vuonna Nordea odottaa Leasing asiakkaiden investointi- ja kulutusaktiivisuuden säilymistä vähintään v 2011 tasolla, yksikön omassa positiivisessa skenaariossa näkee Nordea Leasing uusien leasing määrän kasvu ensi vuonna 10-15 %. "Nordean asiakkaiden odotuksissa ja makroympäristössä on useita tekijöitä, jotka tukevat markkinoiden kasvua myös ensi vuonna 2012.

Erityisen suuria odotuksia laitamme henkilöauton markkinoiden normaalin kasvun jatkumiseen ensi vuonna. Ennakoimme nyt 17 000 uuden henkilöauton myyntiä paikallisilla markkinoilla ", kommentoi Nordean Leasing:n oma rahoituksen johtaja.

Get Directions

A Finn

Päätoimittaja: Jouni Santara

Leave a Reply