TOP-ALEt: satamaa & Kalamajaa tarjolla asumiseen

Tarjouksissa & tarkastelussamme nyt parhaan lisäarvon halventuneet kodit tällä kertaa eli "TOP-ALEt".

RSS
Näiden kotien joukko antaa tilaisuuden tutustua uusiin tarjouksiin, jotka luovat eniten lisäarvoa niiden ikiomassa ympäristössään. Viikkokatsaus poimii sinulle tarkalle ostajalle (/myyjällekin) näin vain parhaimmilta näyttäviä koteja esiin, joissa kilpailukykyisempi hinta + kohonnut arvostus kohtaavat toisensa parhaiten alueella. Voit avata myös koko myynti-ilmoitukset suoraan tarjousarvioiden ohesta nopeasti & helposti. 

Olkaapa hyvä !
Uudehko kolmio
 parkkeella & saunalla (78,8 m2)
Samassa talossa on kasvanut muuttoliike ulos sitä mukaa kun sataman upouusien talojen inventaarion on paisunut yhä lisää. Ostajan etua markkinoilla: n 20 100 € / +13%.
---
Markkina-arvostukset tälle kodille ovat hiukan plussalla eli yhteensä: +1,68%, missä arvoa nostaa eniten talon rakennusvuosi 2005 (+8%). Lisäarvoa syntyy myös sijainnista (205 357 €). Tämän takia pyyntö on reippaasti plussalla ostajan eduksi. Myyntihinta on n 20,1  tuhatta euroa alle aluehintasuosituksen (175 122  €) juuri tässä kohtaa kaupunkia: 155 000 €. Ilmoitus on jo yli-ikäinen (588 pv auki) ja ylittänyt reilusti sen normaalin myyntiajan (191 pv  - sin.palkki kuvassa). Koti ansaitsee nyt neljä barometria johtuen pitkittyneestä myynnistä & myyjän vaimeasta reagoinnista tilanteeseen.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Lähellä satamaa & kaikkea CITY-perheelle.

NYT
155 000 €
Markkinoilla
588 päivää
Alkuhinta
175 000 €
Uudistettu tilava neliö
 vanhasta kivitalosta (99,2  m2)
Lähiössä kilpailee muutama koti samassa luokassa (os. Adamsoni 29 ja Loode 4/2). Ostajan etua markkinoilla on: n 31 400 € / +19%.
---
Markkina-arvostukset jäävät nyt miinukselle (-7,99%) tälle kodille kokonaisuutena,  missä suurimpia laskevia tekijöitä on talon ikä v.1999 (-15%) ja kodin koko  (-14%). Lisäarvoa tulee siis taas vain sijainnista (254 358 €) nykytilanteessa ympäristöönsä nähden. Myyntihinta on kuitenkin jo n. 31,4 tuhatta alle aluehintasuosituksen (196 272 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 148 800 € mitä voi pitää kohtuullisen hyvityksenä talon kuntoon nähden. Ilmoitus on yli-ikäinen (546 pv auki markkinoilla) vrt sen myynnin ennakoituun suositusaikaan (195 pv). Koti tienaa kolme barometria johtuen ostajan eniten hyvästä sijainnista rauhallisella alueella.
Yleisarvosana: 3/5 kotibarometria
Neliötä jo kolmion hintaan kävelymatkalla vanhaan kaupunkiin.

NYT
148 800 €
Markkinoilla
546 päivää
Alkuhinta
172 000 €
Uusi kaksio
 vain keittiötä vajaana (67,5  m2)
Myyntiä tässä haastaa Kalamajassa vain yksi koti (os. Vana-Kalamaja 16) samassa luokassaan sekä tämän kodin sokkeliin sijoittuva 1. kerros. Ostajan etua markkinoilla on: n 15 300 € / +12%.
---
Markkina-arvostukset nousevat plussalle (+6,86%) tälle kodille kokonaisuutena,  missä suurimpia nostavia tekijöitä on kivitalon runko (+24%). Lisäarvoa syntyy myös sen sijainnista (155 185 €) nykytilanteessa ympäristöönsä nähden. Myyntihinta on n. 15,3 tuhatta alle aluehintasuosituksen (139 258 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 124 000 €. Ilmoitus on reilusti yli-ikäinen (490 pv auki markkinoilla) vrt sen myynnin ennakoituun suositusaikaan (155 pv - sin.palkki kuvassa). Koti tienaa kolme barometria johtuen sen rauhallisesta sijainnista.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Kalamajan hipsterilähiön koti klassisen puiston vierestä.

NYT
124 000 €
Markkinoilla
490 päivää
Alkuhinta
130 000 €

 

Markkinatiedot tarjoaa

 • Kotiselaimen TOP-ALEt avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta, joka avaa sen kartalle esiin.
 • Tarkemmat kodin tarjoustiedot löytyvät aina napauttamalla väritettyä hintakuplaa.

.

 

Asuntojen viikkokatsaus (29.01.): yhä kalliimpia luksustorneja lisää myyntiin

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan viime viikko piti paikallaan keskihinnoittelua myyjillä:
2111 €/m2.
Tarjousten alueellisia laskuja esiintyi eniten  Pohja-Tallinn (-44 €/m2 ), Pirita (-37 €/m2 ), Mustamae (-4 €/m2 ), Nomme (-2 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen nostoja kokivat  Kristiine (+67 €/m2 ), Haabersti (+21 €/m2 ), Lasnamae (+11 €/m2 ), Kesklinn (+3 €/m2 )Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa nousi 2645 €/m2 tasoille. Uusia ennätyksiä leivottiin jälleen: Kristiine (2072 €/m2) veti tällä erää jyrkimmin pyyntöjään ylös sen kalleimmille tasoilleen sen yhden uustuotannon tornitalon voimasta (kts kuva alla).

Luksustornitalo painoi Kristiine:n keskihintoja roimasti ylemmäs
Välittäjät & myyjät tukevat voimakasta kotien m2-hintanousua yhä lisää & edelleen luksuskohteineen. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Kesklinn alueella: 2645 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -16,1% vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 4 kpl laski niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun 4 kpl nosti niitä.

Kristiine kallistui jyrkästi kun sen Lilleküla lähiö listasi reilusti 14-kerroksisen uuden tornin koteja esiin (os Mustamäe tee 3) lisää myyntiin.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille laskivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 2102 €/m2 (+33 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Kristiine, Mustamäe ja Haabersti markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun nostoa esiintyi mm Lasnamäe ja Kesklinn alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu laski kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  5 aluetta tuki hinnotelun laskuja tarjouksiinsa ja 3 nostoja.

Voluumi ryhmässä nousi selvästi: 258 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Kristiine ja Haabersti.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen nostoja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1892 €/m2 (+47 €/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Haabersti, Lasnamäe & Nomme alueiden nousseet tarjoukset.
 • Hinnoittelun laskua ei havaittu nyt lainkaan tälle ryhmälle.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin nostoja hinnoittelussa myyjillä jopa 8 asuinalueella. Aliryhmän tarjousten koko voluumi nousi (234 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Haabersti ja Lasnamäe.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun nostoa koko ryhmän keskihinnan ollessa: 2098 €/m2 (+10 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta nousi mm Kristiine, Haabersti ja Pohja-Tallinn alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Kesklinn & Pirita niiden hinnoittelun laskuin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 6 kpl nosti niiden hinnoittelua kun samalla 2 kpl laski niitä. Tarjousten määrät nousivat (392 kpl) ja niiden keskittyminen heikkeni selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 78 kpl / 20% ja Pohja-Tallinn 74 kpl / 19%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Kristiine  ja Haabersti alueiden kalliimpien tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien nostetta keskihinnoissa mitä tukivat alueena Kristiine eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Kristiine kaupunginosassa (ts 17 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

Uimarannan tuliterät kodit talvi-ALE:een

Stroomin uimaranta tarjoaa nyt mittavia talvisia lisäalennuksia  aivan uuden vm. 2018 valmistuvien kotien ostajilleen sen Pelgurannan lähiön hyvin runsaan uudistuotannon ansiosta. Myyjä on juuri tiputtanut pyyntöjään n 3500 - 4000 €/koti. Tämän seurauksena upouuteen kivitalon kaksioon pääsee nyt kiinni reilulla 1800 €/m2 parhaimmillaan melko lailla heti sen kauniin merellisen uimarannan naapuriin.

Uudistuotantoa ALE:ssa Pelgurannan lähiöstä keskitalveen

Yhä tahmeampi myynti taustalla

Pelgurantaan voimalla tunkenut uudistuotanto on parantanut ostajan tinkimisvaraa merkittävästi viime vuoden aikana uuteen kotiin samalla kun lainoitusta on myös kiristetty merkittävästi pankkien vaatimusten osalta paikallisesti.

Kun katsot nyt uudelleen sitten joulukuun jälkeen listautuneita tämän uuden talon koteja, niin voit nähdä miten myynti ei ole sujunut "ihan kuten Strömsöössä" juuri tämän rakentajan kannalta.

Pyyntöjä on tarkistettu alaspäin lähes vuoden myyntiponnisteluiden aikana

Myyntiajat ovat karkeasti n 2x pidempiä normaaliin alueella käytettävään markkinoinnin aikaan nähden (vrt sininen palkki) näille kaksioille. Ottaen huomioon uuden talon laadun, voi tätä uutta hintatasoa pitää melko erinomaisena upouuden kodin hakijan kannalta nykymarkkinaan peilaten.

Kodin hakijana on hyvä myös tiedostaa näiden Tallinnan uimaranta-alueiden hinnan syklisyys: viime vuosina syvin talvi on aina tarjonnut ne alimmat pyyntötasot kun taas kesää kohti myyjät ovat olleet kalleimmin hinnoittelemassa kotejaan. Inventaarioiden selkeä paisuminen myyjillä voi toki muuttaa tätä ilmiötä lievemmäksi jatkossa juuri ko lähiössä.

Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain auttaa sinua löytämään nopeasti & helposti edellisen kaltaisia kodin tarjouksia viikoittain päivittyviltä & eläviltä Tallinnan kiinteistömarkkinoilta.

TOP-ALEt: ydinkeskustaa & Dallas-tunnelmia tarjoaa asumiseen

Tarjouksissa & tarkastelussamme nyt parhaan lisäarvon halventuneet kodit tällä kertaa eli "TOP-ALEt".

RSS
Näiden kotien joukko antaa tilaisuuden tutustua uusiin tarjouksiin, jotka luovat eniten lisäarvoa niiden ikiomassa ympäristössään. Viikkokatsaus poimii sinulle tarkalle ostajalle (/myyjällekin) näin vain parhaimmilta näyttäviä koteja esiin, joissa kilpailukykyisempi hinta + kohonnut arvostus kohtaavat toisensa parhaiten alueella. Voit avata myös koko myynti-ilmoitukset suoraan tarjousarvioiden ohesta nopeasti & helposti. 

Olkaapa hyvä !
Perusyksiö aivan keskustaan
 oman saunan kera (56,6 m2)
Samassa talossa käydään jo tiukkaa tarjouskilpailua vastaavista asunnoista eri ostajien kesken. Ostajan etua markkinoilla: n 7 700 € / +6,4%.
---
Markkina-arvostukset tälle kodille ovat hiukan plussalla eli yhteensä: +2,85%, missä arvoa nostaa eniten talon rakennusvuosi 2006 (+10%). Lisäarvoa syntyy myös sijainnista (147 321 €). Tämän takia pyyntö on reippaasti plussalla ostajan eduksi. Myyntihinta on n 7,7  tuhatta euroa alle aluehintasuosituksen (127 204  €) juuri tässä kohtaa kaupunkia: 116 000 €. Ilmoitus on jo hyvin yli-ikäinen (560 pv auki) ja ylittänyt reilusti sen normaalin myyntiajan (163 pv). Koti ansaitsee nyt vain neljä barometria johtuen pitkittyneestä myynnistä & myyjän vaimeasta reagoinnista tilanteeseen.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Näppärä tukikohta sataman läheisyydestä / vuokralle annettavaksi.

NYT
116 000 €
Markkinoilla
560 päivää
Alkuhinta
128 000 €
Upea kolmio
 kahdessa kerroksessa (85,3  m2)
Lähellä ei ole tätä vastaan sopivia koteja kaupan. Ostajan etua markkinoilla on: n 3 500 € / +2,3%.
---
Markkina-arvostukset jäävät nyt miinukselle (-1,52%) tälle kodille kokonaisuutena,  missä suurimpia laskevia tekijöitä on kodin koko 85,3 m2 (-4%). Lisäarvoa tulee siis taas vain sijainnista (185 499 €) nykytilanteessa ympäristöönsä nähden. Myyntihinta on n. 3,5 tuhatta alle aluehintasuosituksen (153 372 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 149 900 €. Ilmoitus on aivan uusi (7 pv auki markkinoilla) vrt sen myynnin ennakoituun suositusaikaan (193 pv). Koti tienaa neljä barometria johtuen ostajan kannalta mukavasta avaushinnastaan.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Dallas-kartanomaista tyyliä rauhalliselta pikku kadulta.

NYT
149 900 €
Markkinoilla
7 päivää
Alkuhinta
149 900 €
Siisti kaksio
 tavallisesta kerrostalosta (46,0  m2)
Lähistöltä kilpailee useampikin asunto samassa hinta- & kokoluokassa (mm Energia 2 & Elektroni 6 taloissa). Ostajan etua markkinoilla on: n 2 000 € / +2,4%.
---
Markkina-arvostukset painuvat melko nollille (-26%) tälle kodille kokonaisuutena,  missä suurimpia nostavia tekijöitä on vak.v 2007 (+6%). Lisäarvoa syntii siis vain sijainnista (112 931 €) nykytilanteessa ympäristöönsä nähden. Myyntihinta on n. 10,2 tuhatta alle aluehintasuosituksen (103 107 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 92 900 €. Ilmoitus on aika nuori (28 pv auki markkinoilla) vrt sen myynnin ennakoituun suositusaikaan (99 pv). Koti tienaa neljä barometria johtuen sijainnista korke.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Sopiva hinta & sijainti pieneen sijoitukseen vuokralle opiskelijalle.

NYT
81 900 €
Markkinoilla
14 päivää
Alkuhinta
84 000 €

 

Markkinatiedot tarjoaa

 • Kotiselaimen TOP-ALEt avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta, joka avaa sen kartalle esiin.
 • Tarkemmat kodin tarjoustiedot löytyvät aina napauttamalla väritettyä hintakuplaa.

.

 

Vanha kaupunki peräytyy kohti sopuhinnoittelua

Perinteisesti arvostetussa vanhassa kaupungissa on käynnistynyt myös "hullut päivät" laatukodin ostajalle Tallinnan villinä riehuvan kiinteistöbuumin seurauksena. Tämä pieni raapaisu antaa sinulle kuvaa mitä on tapahtumassa & millaisia upeita koteja saatat löytää jatkossa. Parhaimmillaan löydät luksusta jopa < 2500 €/m2 hintatasoilla  tästä klassisesta lähiöstä.

Vanha kaupungin puolustusbunkkeri

Kotien markkinahinnat vanhassa kaupungissa ovat heiluneet paljon viimeisen vuoden aikana: vaikka myyjien hintaa on yritetty nostaa vimmalla, niin viime kuukaudet ovat tarkistaneet odotuksia selvästi alemmas.

abc

Kuten kuvasta voit lukea pyyntöjen määrän jatkuva kasvu (vihreä nuoli) pikku lähiössä on lopulta johtanut hinnoittelun yleiseen tarkistukseen takaisin kohti n 3200 €/m2 tukitasoaan (punainen nuoli) eli suunnilleen melko samaan m2-hintaan mikä oli voimassa jo vuosi sitten. Nousevan kappalemäärän & laskevien hintojen yhtälö vahvistaa klassisesti sitä veikkausta että markkinat ovat "täynnä" kilpailua tänään.

Vanhan kaupungin kodin myyjät käyvätkin siis omaa puolustuskamppailua nyt keskustan laadukkaampia vyöryviä uudistuotantoja vastaan ympärillään.

Kodin helmiä yhä edullisemmin kaupan

Laskevilta markkinoilta voit aina tehdä löytöjä, jotka voivat pitkässä perspektiivissä olla todellisia arvosijoittajan helmiä omassa kiinteistösalkussa.

Juuri nyt vanhasta kaupungista löytyykin mm oheinen kaunis koti hyvin kilpailtuun hintaan < 2500 €/m2.

Tilava luksussviitti myy itseään aivan keskusaukion vierestä

Tässä luksuskodissa on aika lailla kaikki kohdallaan ostajalle eli: loistava sijainti, asunnon kunto sekä m2-hinta.

Vaikka ostajan etu on n -6000 € tappiolla, niin se ei ole kauhea asia kun muistaa vertailun syntyvän koko keskustan alueen kotien tarjouksiin nähden: vanhassa kaupungissa on perinteisesti ollut oma lisäarvonsa voimassa olkoonkin nyt vähän tasoittuneena. Kuka siis uskoo uustuotannon kriisin ratkaisuun lähivuosina kaupungissa, niin nousupotentiaalia kodille on myös jo paljon 2400 -> 3300 €/m2 verraten sitä nykyiseen vanhan kaupungin keskihintaan.

Vanha kaupunki tarjoaa siis sijoittajalle suojaa sijoittaa yhä edullisemmin historialliseen arvokiinteistöön, jonka arvon muutokset perinteisesti eivät ole niin rajuja kuin uudemmissa kodeissa laskusuhdanteenkaan koettaessa.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain auttaa sinua tarkistamaan mm hyvät tilaisuudet hinnoittelussaan lähiötasolla mm historialliseen vanhaan kaupunkiin.

Asuntojen viikkokatsaus (22.01.): kepeä hintaralli jatkuu edelleen

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan viime viikko nosti keskihinnoittelua myyjillä:
2111 €/m2 & uuteen ennätykseen.
Tarjousten alueellisia nostoja esiintyi eniten  Pirita (+23 €/m2 ), Kesklinn (+18 €/m2 ), Lasnamae (+9 €/m2 ), Kristiine (+8 €/m2 ), Haabersti (+6 €/m2 ), Mustamae (+1 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen laskuja kokivat  Pohja-Tallinn (-13 €/m2 ), Nomme (-3 €/m2 )Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa nousi 2642 €/m2 tasoille. Uusia ennätyksiä syntyi: Kesklinn ponkaisi jyrkästi sen kalleimmille tasoilleen lähinnä vain yhden massiivisen uustuotannon v2019 talon voimasta (os Tõnismägi 11a). Samalla koko pääkaupunki rikkoi taas uuden ennätyksen sen kalleudessaan.

Keskusta on jopa kiihdyttänyt pyyntöjen nousuaan viime kuukausina jyrkästi ylemmäs

.

Uudet tulevat talot kirittivät hinnoittelua kaikille kallistuneille taas kerran. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Pohja-Tallinn alueilla: 2119  €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -18 % vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 6 kpl nosti niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun 2 kpl laski niitä.

Lasnamäe kallistui kun sen Kurepõllu lähiö listasi pariinkin uuteen taloon (Liikuri 18a & 18b) monia koteja lisää myyntiin Kadriorg:n naapurustoon.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille laskivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 2069 €/m2 (-193 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Kesklinn, Pohja-Tallinn ja Mustamäe markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun nostoa esiintyi mm Lasnamäe ja Haabersti alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu laski kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  4 aluetta tuki hinnotelun laskuja tarjouksiinsa ja 4 nostoja.

Voluumi ryhmässä laski selvästi: 239 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Kesklinn ja Pohja-Tallinn.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen nostoja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1846 €/m2 (+22€/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Pohja-Tallinn, Kesklinn ja Pirita alueiden nousseet tarjoukset.
 • Hinnoittelun laskua näkyi mm Haabersti ja Kristiine kaupunginosissa selvimmin.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin nostoja hinnoittelussa myyjillä 3 asuinalueella ja 5 lieviä laskuja. Aliryhmän tarjousten koko voluumi laski (202 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Kesklinn ja Pohja-Tallinn.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun laskua koko ryhmän keskihinnan ollessa: 2088 €/m2 (-157 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta laski mm Mustamäe, Pohja-Tallinn ja Kesklinn alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Haabersti & Lasnamäe niiden hinnoittelun nostoin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 5 kpl laski niiden hinnoittelua kun samalla 3 kpl nosti niitä. Tarjousten määrät laskivat (310 kpl) ja niiden keskittyminen vahvistui selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 90 kpl / 29% ja Lasnamäe 61 kpl / 20%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Pohja-Tallinn ja Kesklinn alueiden halvempien tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien nostetta keskihinnoissa mitä tukivat alueena Lasnamäe eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Lasnamäe kaupunginosassa (ts 44 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

Näillä keskustan alueilla myymättömät kodit paisuvat eniten

Eniten myymättömiä koteja >kohtuuaikaan löytyy neljältä alueelta Tallinnasta

Myymättömät upouudet kodit ovat valtaamassa Tallinnaa kasvavalla vauhdilla niin, että keskustan alue näyttää esimerkkiä muille kaupunginosille tässä kehityksessä. Tässä pikku artikkelissa tutustut siihen miten & missä uusien kotien tulva on kaikkein konkreettisin juuri näinä aikoina markkinoilla ja miten se vaikuttaa kokonaisuuteen. Suurimmat haasteet ovat myyjille nyt Sadama:n, Kadriorg:n, Torupilli:n & Keldrimäe:n lähiöissä puhtaan datan valossa tarkasteltuna.

Kasaumat keskittyvät uudistuotantoon

Kun katsot koko markkinadataa juuri tänään myytävien kotien rakennusvuosien & ennakoidun myyntiajan näkökulmasta, niin voit piirtää kivasti seuraavanlaisen kuvauksen tilanteestamme Tallinnaan.

Eniten myymättömiä koteja kasautuu uusiin koteihin oikealle

Kuten huomaat, niin nuo "kasaumat" myymättömistä kodeista keskittyvät hyvin voimaakkaasti uudistuotantoon oikealle kuvassa eli tarkemmin juurikin vuosiin 2001 - 2008 sekä 2015 - 2019. Edellisen kiinteistöromahduksen v.2007 - 2009 jäänteitä yritetään siis edelleen siivota pois markkinoilta ainakin datan valossa.

Näihin vuosiin sijoittuu myös selvästi eniten koteja sekä sallitun myyntiajan sisällä (ts >0 pv pystyakselilla) että sen alle jopa n -400 ... -500 pv maksimissa yli tavoiteajan markkinoilla jo olleena.

Haaste on siis kasvavasti olemassa, mutta vaan miten & missä?

Myynnin haasteet kahdessa kastissa

Kun lähiötasolla - kymmenistä keskustan eri pienalueista - poimit ne neljä suurinta eniten myymättömiä koteja sisältävää lähiötä esiin, voit löytää myös seuraavanlaisen kuvan markkinoilta inventaarion suurista "jäävuorista".

Suurimmat myymättömien alueet
"Inventaarion jäävuoret" eli kohtuullisen myyntiajan ylittäneet ilmoitukset punaisella alhaalla

Tässä kuvassa siis sen alaosa kertoo myyntiajan venymisestä yli normaalin juuri oman kodin sijaintinsa & muiden tekijöidensä nojalla. Jokainen pystypalkki edustaa yhtä tarjousta markkinoilta sen nykyisessä myyntitilanteessa.

Eniten paisuvaa yli-ikäistä tarjontaa löytyy siis Kadriorg & Sadama lähiöistä (ts 1. & 3. jäävuori) selvästikin Tallinnaan, jota seuraa sitten maltillisemmin mm Torupilli.

Hintakehityksen pyörremyrskykö?

Kodin ostajana viime kädessä varmasti kiinnostaa miten tämä kaikki heijastuu pyyntöjen hinnoittelussa ts onko kilpailu jo kriisissä vai vasta menossa sitä kohti ryminällä?

Koko keskustan alueella uusien ja vanhojen kotien jakauma näyttää nyt seuraavalta.

Uuden v2018 koteja on ainakin 140 kpl myynnissä nyt

Ts reippaasti > 60% tarjonnasta keskittyy juurikin edellä mainittujen vuosien uudistuotannon & -rakentamisen myymättömiin koteihin kun viime & tämä alkanut vuosi edustaa siitä yhteensä jopa n 37% (kts kuva).

Kun katsot tarkemmin noita poimittuja lähiöitä, niin hinnoittelujen historia näille on seuraavanlainen nykypäiviin asti.

Hinnoittelun kehitystä myyjillä
Pyyntöjen hintakehitys vaihtelee uudistuotannon suht.määrän mukaan alueittain paljon

Keskustaa määrillään & myymättömyydellään johtavat lähiöt Kadriorg & Sadama uusine koteineen, joiden keskihinnan kehitys on toisiaan hakevaa hintakuvsta lukien: kalliimpi Kadriorg on joustanut kohti Sadama:n tasoa ja taas päinvastoin.

Myös naapurusten Torupillin & Keldrimäen pyyntöjen kehitys muistuttaa toisiaan ollen molemmilla hyvin tasaista. Näissä lähiöissähän asuu myös koko hinnoittelua alentava mittavampi massa vanhojen kotien myyjiä ed selvästi poiketen.

Loppujen lopuksi voidaan siis sanoa, että Tallinnassa kotien hinnat aika lailla ovat pysyneet ennallaan vuoden ajalta samalla kun kuitenkin "jäävuorien" eli myymättömien uusien kotien inventaario on vääjäämättä paisunut yli-ikäiseksi lisää & lisää. Mitään dramaattista koko markkinaa ravistelevaa myllerrystä ei ole toistaiseksi menossa vaikka yksittäiset projektit päivittävät hintojaan alemmas melkoisesti juuri uusissa nykyään.

Kiinteistötsunamin riski on kasvava mikä nyt varsinkin lainaa mitoittaessa kannattaa tiedostaa.

Parhaimpia mahdollisuuksia kodin hankintaan löytyy luksuskodin puolella siis Kadriorg:n hintapaineiden keskeltä & toisaalta"tarkan euron" + vanhan kodin ostajalle Keldrimäe / Torupilli voi luoda hienon tilaisuuden muuttaa / sijoittaa tänne nykyisillä markkinoilla.

Kodin ostajana / vaihtajana kannattaa tarkistaa Tallinnassa selvästikin miten uudistuotanto näinä aikoina vaikuttaa koko tarjontaan alueittain: erot ovat jo hyvin silmiin pistäviä liikuttaessa eri alueilla pääkaupungissa.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain auttaa & helpottaa sinua selvittämään missä uudistuotanto paisuu eniten & tarjoaa sinulle kodin ostajana / vaihtajana mielenkiintoisimpia uusia mahdollisuuksia tutustua niiden hinnoittelun kehitykseen.

Asuntojen viikkokatsaus (15.01.): hintabileet jatkuivat luksustalojen voimasta

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan viime viikko nosti keskihinnoittelua myyjillä:
2105 €/m2.
Tarjousten alueellisia nostoja esiintyi eniten  Kesklinn (+28 €/m2 ), Kristiine (+9 €/m2 ), Mustamae (+9 €/m2 ), Pohja-Tallinn (+5 €/m2 ), Lasnamae (+2 €/m2 ), Haabersti (+2 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen laskuja kokivat  Pirita (-17 €/m2 ), Nomme (-1 €/m2 )Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa nousi 2624 €/m2 tasoille. Uusia ennätyksiä leivottiin jälleen: Kesklinn (2624 €/m2) teki nyt vaihteeksi taas uuden ennätyksensä sitten maan kiinteistölaman v2009 pohjiensa jälkeen & samalla koko pääkaupunki nousi myös uuteen korkeimpaan kotien hinnoitteluunsa.
Ennätystehtailu 12/2017 rohkaisi myyjiä listaamaan lisää yhä vaan kalliimpaa kotia markkinoille. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Piritan alueella: 2322 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -16 % vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 6 kpl nosti niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun 2 kpl laski niitä.

Kesklinn kallistui kun sen Kadriorg lähiössä lisättiin listoille monia superkalliita luksuskoteja.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille nostivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 2263 €/m2 (+337 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Kesklinn, Pohja-Tallinn ja Pirita markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun laskua esiintyi mm Haabersti ja Nõmme alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu nousi kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  5 aluetta tuki hinnotelun nostoja tarjouksiinsa ja 3 laskuja.

Voluumi ryhmässä laski selvästi: 250 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Kesklinn ja Pohja-Tallinn.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen laskuja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1824 €/m2 (-23 €/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Pohja-Tallinn, Pirita ja Mustamäe alueiden laskeneet tarjoukset.
 • Hinnoittelun nostoa näkyi mm Lasnamäe ja Haabersti kaupunginosissa selvimmin.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin laskuja hinnoittelussa myyjillä 3 asuinalueella ja 5 lieviä nostoja. Aliryhmän tarjousten koko voluumi laski (213 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Mustamäe ja Pohja-Tallinn.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun nostoa koko ryhmän keskihinnan ollessa: 2244 €/m2 (+294 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta nousi mm Mustamäe, Kesklinn ja Pohja-Tallinn alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Haabersti & Nõmme niiden hinnoittelun laskuin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 5 kpl nosti niiden hinnoittelua kun samalla 3 kpl laski niitä. Tarjousten määrät laskivat (363 kpl) ja niiden keskittyminen heikkeni selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 107 kpl / 29% ja Lasnamäe 74  kpl / 20%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Kesklinn ja Pohja-Tallinn alueiden nousseiden tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien nostetta keskihinnoissa mitä tukivat alueena Kesklinn eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Pohja-Tallinn kaupunginosassa (ts 29 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

Asuntojen viikkokatsaus (08.01.): vanhojen kotien vyöryä uuden vuoden kohmelossa

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan viime viikko laski keskihinnoittelua myyjillä:
2092 €/m2.
Tarjousten alueellisia laskuja esiintyi eniten  Kesklinn (-11 €/m2 ), Pohja-Tallinn (-4 €/m2 ), Lasnamae (-4 €/m2 ), Mustamae (-2 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen nostoja kokivat  Nomme (+17 €/m2 )Haabersti (+15 €/m2 ), Pirita (+1 €/m2 )Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa laski 2596 €/m2 tasoille.
Myyjät/välittäjät puolustivat nostettuja hintojaan tuomalla vanhojen kotien vyöryssä "riittävästi" uusia koteja markkinoille. Useimmat vanhoista ovat reilusti ylittäneet normaalin myyntiaikansa. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Piritan alueella: 2339 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli - % vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 4 kpl laski niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun 3 kpl nosti niitä.

Kesklinn halpeni kun paljon  halvempia koteja listattiin sen myyntiin esiin takaisin & mm Tatari lähiössä tuli tarjolle merkittävällä edulla ostajalle vanhoja koteja Kotiselaimen suositusarvion mukaan.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille laskivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 1925 €/m2 (-194 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Kesklinn, Haabersti ja Kristiine markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun nostoa esiintyi mm Pirita ja Mustamäe alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu laski kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  6 aluetta tuki hinnotelun laskuja tarjouksiinsa ja 2 nostoja.

Voluumi ryhmässä nousi selvästi: 160 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Kesklinn ja Haabersti.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen laskuja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1847 €/m2 (+2 €/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Pirita, Haabersti ja Nomme alueiden laskeneet tarjoukset.
 • Hinnoittelun nostoa näkyi mm Kesklinn ja Pohja-Tallinn kaupunginosissa selvimmin.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin laskuja hinnoittelussa myyjillä 4 asuinalueella ja 4 lieviä nostoja. Aliryhmän tarjousten koko voluumi nousi (220 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Pirita ja Haabersti.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun laskua koko ryhmän keskihinnan ollessa: 1951 €/m2 (-269 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta laski mm Kesklinn, Haabersti ja Pohja-Tallinn alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Kristiine & Mustamäe niiden hinnoittelun nostoin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 6 kpl laski niiden hinnoittelua kun samalla 2 kpl nosti niitä. Tarjousten määrät nousivat (268 kpl) ja niiden keskittyminen heikkeni selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 73 kpl / 27% ja Lasnamäe 54 kpl / 20%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Kesklinn ja Haabersti alueiden halvempien tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien nostetta keskihinnoissa mitä tukivat alueena Kesklinn & Pohja-Tallinn eniten eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Lasnamäe kaupunginosassa (ts 52 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

TOP-ALEt: yhä halvempaa Kalamajaa & uimarantaa tarjolla asumiseen

Tarjouksissa & tarkastelussamme nyt parhaan lisäarvon halventuneet kodit tällä kertaa eli "TOP-ALEt".

RSS
Näiden kotien joukko antaa tilaisuuden tutustua uusiin tarjouksiin, jotka luovat eniten lisäarvoa niiden ikiomassa ympäristössään. Viikkokatsaus poimii sinulle tarkalle ostajalle (/myyjällekin) näin vain parhaimmilta näyttäviä koteja esiin, joissa kilpailukykyisempi hinta + kohonnut arvostus kohtaavat toisensa parhaiten alueella. Voit avata myös koko myynti-ilmoitukset suoraan tarjousarvioiden ohesta nopeasti & helposti. 

Olkaapa hyvä !
Upea uusi kaksio
 kahdessa kerroksessa puutalosta (66,6 m2)
Kalamajassa on vain yksi tätä kotia vastaan kilpaileva pienempi asunto samassa hintaluokassa (os Väike-Patarei 11). Ostajan etua markkinoilla: n 13 200 € / +16%.
---
Markkina-arvostukset tälle kodille ovat selvästi pakkasella eli yhteensä: -17,41%, missä arvoa ei nosta mikään talon oma tekijä tänään. Lisäarvoa syntyy vain siis sijainnista (130 267 €). Tämän takia pyyntö on reippaasti plussalla ostajan eduksi. Myyntihinta on n 13,2  tuhatta euroa alle aluehintasuosituksen (98 234  €) juuri tässä kohtaa kaupunkia: 85 000 €. Ilmoitus on aivan uusi (7 pv vasta auki) ja siis kaukana vielä sen ihanteellisen myyntiajan (155 pv) arviostaan. Koti ansaitsee nyt neljä barometria johtuen pyynnön huikeasta ALEsta Kalamajan lähiön sijainnin arvoon (2687 €/m2) nähden.
Yleisarvosana: 5/5 kotibarometria
Hipsterialueen kotiin jo laadukkaasti & edullisesti.

NYT
85 000 €
Markkinoilla
35 päivää
Alkuhinta
85 000 €
Kompakti puolivalmis kolmio
 idylliseen puutaloon (41,1  m2)
Kalamajasta löytyy jo vielä isompia & halvempiakin vanhoja koteja kiplailemassa tätä vastaan (os Uus-Kalamaja 15a & Graniidi 9). Ostajan etua markkinoilla on: n 11 300 € / +16%.
---
Markkina-arvostukset jäävät tässäkin miinukselle (-2,83%) tälle kodille kokonaisuutena,  missä suurimpia laskevia tekijöitä on kodin koko 41,1 m2 (-18%). Lisäarvoa tulee siis taas vain sijainnista (98 846 €) nykytilanteessa ympäristöönsä nähden. Myyntihinta on n. 11,3 tuhatta alle aluehintasuosituksen (83 256 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 72 000 €. Ilmoitus on melko tuore (49 pv auki markkinoilla) vrt sen myynnin ennakoituun suositusaikaan (127 pv) ja se on nyt laskenut 2. kertaa markkinoin kestäessä. Koti tienaa neljä barometria johtuen kohtuullisen kivasta m2-hinnastaan.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
DIY -remontoijalle edullinen koti kunnostaa & asua.

NYT
72 000 €
Markkinoilla
49 päivää
Alkuhinta
80 000 €
Vaalea & kunnostettu kolmio
 sokkelista lattialämmityksellä (74,1  m2)
Omassa hinta- & kokoluokassaan tälle tarjoukselle on vaikeaa nähdä kilpailijaa Pelgurannan alueella. Ostajan etua markkinoilla on: n 7 000 € / +9%.
---
Markkina-arvostukset painuvat reilusti pakkaselle (-28,25% !) tälle kodille kokonaisuutena,  missä suurimpia laskevia tekijöitä ovat kodin koko 74,1 m2 (-41%) sekä sokkelikerros (-34). Tästä huolimatta lisäarvoa syntyy sijainnista (132 762 €) nykytilanteessa ympäristöönsä nähden. Myyntihinta on n. 7,0  tuhatta alle aluehintasuosituksen (86 971 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 80 000 €. Ilmoitus on ihan uusi (7 pv auki markkinoilla) vrt sen myynnin ennakoituun suositusaikaan (159 pv). Koti tienaa neljä barometria johtuen hyvästä ALE:sta sekä tyylikkäästä uudistamisestaan.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Tilava koti uimarannan ystävälle edullisesti.

NYT
80 000 €
Markkinoilla
7 päivää
Alkuhinta
80 000 €
Tilava moderni kaksio
 uudehkosta kivitalosta (69,7  m2)
Lähistöltä ei löydy näin edullista kaksiota yhtä uudesta talosta tänään. Ostajan etua markkinoilla on: n 10 200 € / +11%.
---
Markkina-arvostukset painuvat melko nollille (-26%) tälle kodille kokonaisuutena,  missä suurimpia nostavia tekijöitä on vak.v 2007 (+6%). Lisäarvoa syntii siis vain sijainnista (112 931 €) nykytilanteessa ympäristöönsä nähden. Myyntihinta on n. 10,2 tuhatta alle aluehintasuosituksen (103 107 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 92 900 €. Ilmoitus on aika nuori (28 pv auki markkinoilla) vrt sen myynnin ennakoituun suositusaikaan (99 pv). Koti tienaa neljä barometria johtuen hyvästä hinta/laatusuhteesta ja sijainnistaan mm Teknisen korkeakulun suuntaan sopivasti.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Sopiva koti & tukikohta kaupungin korkeakoulualeelta.

NYT
92 900 €
Markkinoilla
28 päivää
Alkuhinta
95 000 €

 

Markkinatiedot tarjoaa

 • Kotiselaimen TOP-ALEt avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta, joka avaa sen kartalle esiin.
 • Tarkemmat kodin tarjoustiedot löytyvät aina napauttamalla väritettyä hintakuplaa.

.