TOP-ALEt viikolta: 2 x Penthouse & Virun läheisyyttä tarjolla asumiseen

Tarjouksissa & tarkastelussamme nyt parhaan lisäarvon halventuneet kodit tällä kertaa eli "TOP-ALEt".

RSS
Näiden kotien joukko antaa tilaisuuden tutustua uusiin tarjouksiin, jotka luovat eniten lisäarvoa niiden ikiomassa ympäristössään. Viikkokatsaus poimii sinulle tarkalle ostajalle (/myyjällekin) näin vain parhaita edullisia koteja esiin, joissa kilpailukykyisempi hinta + juuri kohonnut arvostus kohtaavat toisensa. Tästä katsauksesta lähtien voit avata myös koko myynti-ilmoitukset suoraan uutiskirjeestämme nopeasti & helposti.

Keskustan viime viikkojen hintapudotus on johtanut erityisesti tämän kaupunginosan yhä halvempiin laatutarjouksiin, joka korostuu juuri tässä viikkokatsauksessamme selvästi.

Olkaapa hyvä !

Perusneliö 
hissitalosta (84,2 m2)
Tarjous on omassa hinta- & laatuluokassaan markkinajohtaja näin ydinkeskeskustassa. Tarjous on nyt vain reilu tuhat euroa alle kotiselaimen aluehintasuosituksen (140 235 €) tässä kodissa: 139 000 €. Suurin arvostusta nostava tekijä on kodin koko 84,2 m2 (+4%) tässä kohtaa markkinoita, mutta eniten bonusta syntyy sen lähiön sijainnin yleisestä korkeasta arvostuksesta. Tarjous on aivan tuore  markkinoilla.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Superneliöhinnalla aivan Viru-keskuksen naapuriin.

NYT
139 000 €
Markkinoilla
1 viikkoa
Alkuhinta
139 500 €

-
Tilavampi neliö
pois valtakadun metelistä(90,6 m2)
Myyntiä haastaa samassa talossa listatut useat kodit samaan aikaan & yhtä halvalla  sekä juuri tuon edellisen tarjouksen kilpailu. Kotiselaimen hintasuosituksen arvostusta nostava tekijä on kodin 6. kerros vilkkaalta valtaväylältä pakoon (+20%) markkinoilla nyt. Uusi myyntihinta on nyt n 27 tuhatta alle kotiselaimen aluehintasuosituksen (196 976  €) juuri tässä kohtaa kaupunkia: 170 000 €. Tarjous on aivan tuore markkinoilla & heti tarjouksessa.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Rauhallinen koti kivenheiton päässä Viru-keskuksesta.

NYT
170 000 €
Markkinoilla
1 viikkoa
Alkuhinta
170 000 €

-
Uusi persoonallinen luksusneliö
kahdella kerroksella Penthouse-tyyliin (85,9 m2)
Lähikilpailussa parhaimmat vaihtoehdot kodille lähistöllä ovat Narva mnt 32 & Tina 22 osoitteissa, joista jälkimmäinen tarjoaa saunan halvempaan m2-hintaan mukaan (rasitteenakin on tosin 1. kerros). Hintasuosituksen arvostusta nostava tekijä on vanhan talon äskettäinen remonttivuosi 2016 (+9%) juuri tällä keskustan alueella. Myyntihinta on n 26 tuhatta alle aluehintasuosituksen (199 193 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 173 400 €. Tarjous on vasta lähenemässä keski-ikää markkinoilla.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Keskustan kauniin klassissen kivitalon Penthouse-koti.

NYT
173 400 €
Markkinoilla
9 viikkoa
Alkuhinta
183 400 €
-
Upea uusittu avara luksuskolmio
kahdessa kerroksessa (101,0 m2)
Pahimmat kilpailijat myynnille löytyy Kentmanni 10:stä, jolla on jopa laadukas saunaosasto mukana samoilla hintatasoilla. Hintasuosituksen arvostusta nostava tekijä on kodin muhkean suuri koko kolmioksi eli 101 m2 (+4%) juuri tällä keskustan alueella. Myyntihinta on jopa 47 tuhatta alle aluehintasuosituksen (233 949 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 187 000 €. Tarjous on melko nuori vielä markkinoilla.
Yleisarvosana: 5/5 kotibarometria
Laadukas koti keskustan vanhaan arvokiinteistöön.

NYT
187 000 €
Markkinoilla
6 viikkoa
Alkuhinta
190 000 €
-

Markkinatiedot tarjoaa

Yhdellä napautuksella TOP-ALEt & kahdella napautuksella MEGAhalpuuttajat esiin
 • Kotiselaimen TOP-ALEt avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta, joka avaa sen kartalle esiin.
 • Tarkemmat kodin tarjoustiedot löytyvät aina napauttamalla väritettyä hintakuplaa.

.

Asuntojen viikkokatsaus (25.04.): lievää vahvistumista ulkolähiöiden tuella

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan tarjousten viime viikko nosti keskihinnoittelua myyjillä:
1974 €/m2.
Tarjousten alueellisia nostoja esiintyi eniten  Pohja-Tallinn (+43 €/m2 ), Haabersti (+31 €/m2 ), Nomme (+11 €/m2 ), Kristiine (+4 €/m2 ), Lasnamae (+2 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen laskuja kokivat  Pirita (-13 €/m2 ), Kesklinn (-9 €/m2 ), Mustamae (-2 €/m2 )Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa laski 2502 €/m2 tasoille. Sen valuminen halvemmaksi jatkui nyt jo 7. viikkoa peräkkäin kaupungin kalleimpana & tärkeimpänä markkinan alueena.
 Markkinat palasivat kokonaisuutena nousu-uralle jälleen. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Haaberstin alueella: 1769 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -21% vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 5 kpl nosti niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun 3 kpl laski niitä.

Pohja-Tallinn kallistui kun sen Kalamaja lähiö lisäsi kalliita uusia koteja myyntiin julki Vibu-kadulla.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille laskivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 1764 €/m2 (-170 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Kesklinn, Pohja-Tallinn ja Pirita markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun nostoa esiintyi mm Kristiine ja Nomme alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu laski kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  4 aluetta tuki hinnotelun laskuja tarjouksiinsa ja 4 nostoja.

Voluumi ryhmässä laski: 192 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Kesklinn ja Pohja-Tallinn.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen laskuja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1732 €/m2 (-22 €/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Haabersti, Kesklinn ja Kristiine alueiden laskeneet tarjoukset.
 • Hinnoittelun nostoa näkyi mm Nomme ja Pirita kaupunginosissa selvimmin.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin laskuja hinnoittelussa myyjillä 5 asuinalueella ja 3 lieviä nostoja. Aliryhmän tarjousten koko voluumi nousi (264 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Kesklinn ja Haabersti.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun nostoa koko ryhmän keskihinnan ollessa: 1978 €/m2 (+45 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta nousi mm Pohja-Tallinn, Haabersti ja Kristiine alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Kesklinn & Pirita niiden hinnoittelun laskuin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 5 kpl nosti niiden hinnoittelua kun samalla 3 kpl laski niitä. Tarjousten määrät nousivat (305 kpl) ja niiden keskittyminen heikkeni selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 333 kpl / 57% ja Lasnamäe 109 kpl / 19%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Pohja-Tallinn ja Haabersti alueiden halvempien tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien nostetta keskihinnoissa mitä tukivat alueena Pohja-Tallinn eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Kesklinn kaupunginosassa (ts 50 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

TOP-ALEt viikolta: Kalamajaa & huutokauppaa tarjolla asumiseen

Tarjouksissa & tarkastelussamme nyt parhaan lisäarvon halventuneet kodit tällä kertaa eli "TOP-ALEt".

RSS
Näiden kotien joukko antaa tilaisuuden tutustua uusiin tarjouksiin, jotka luovat eniten lisäarvoa niiden ikiomassa ympäristössään. Viikkokatsaus poimii sinulle tarkalle ostajalle (/myyjällekin) näin vain parhaita edullisia koteja esiin, joissa kilpailukykyisempi hinta + juuri kohonnut arvostus kohtaavat toisensa. Tästä katsauksesta lähtien voit avata myös koko myynti-ilmoitukset suoraan uutiskirjeestämme nopeasti & helposti.

Olkaapa hyvä !

Suuri kolmio
rapatusta puutalosta (79,0 m2)
Kalamajan valtava uustuotanto haastaa kodin myyntiä tässä lähiössä vankasti nykyään. Tarjous on nyt jopa n 37 tuhatta euroa alle kotiselaimen aluehintasuosituksen (135 918 €) tässä kodissa: 99 000 €. Suurin arvostusta nostava tekijä on kodin koko 79 m2 (+7%) tässä kohtaa markkinoita. Neliöhinta on merkittävästi alle lähiön keskihintaa 2415 €/m2. Tarjous on myös melko nuori markkinoilla.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Rauhallista asumista keskustan läheltä perheelle.

NYT
99 000 €
Markkinoilla
5 viikkoa
Alkuhinta
119 500 €

-
Tilava upouusi neliö
saunan kera tehdastalosta (128,0 m2)
Myyntiä haastaa edellisen tapaan Kalamajan ylituotanto kodeissaan. Kotiselaimen hintasuosituksen arvostusta nostava tekijä on kodin koko 128 m2 (+7%) markkinoilla nyt. Uusi myyntihinta on nyt n 9 tuhatta alle kotiselaimen aluehintasuosituksen 208 290 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia: 199 000 €. Tarjous on aivan tuore markkinoilla & heti tarjouksessa.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Koti meren läheisyyteen hittilähiön ytimestä.
Noole 4, Kalamaja, Kesklinn

NYT
199 000 €
Markkinoilla
1 viikkoa
Alkuhinta
199 000 €

-
Peruskaksio
hissitalosta sijoittajallle (43,0 m2)
Pakkohuutokauppa on myös hyvä mahdollisuus erittäin kilpailukykyiseen hintaan tässä kohtaa kaupunkia. Hintasuosituksen arvostusta nostava tekijä on kodin kerros katutasosta (+10%) tällä pienalueella nykyään. Pyyntö 598 €/m2 on valltavasti alle lähiön keskihinnan myöski & myyntihinta on myös alle aluehintasuosituksen (52 085 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 25 730 €. Tarjous on aivan uusi & vaatii toki juristin tarjousta jätettäessä jotta kaikki menee ihan oikein loppuun asti pienenä lisäkustannuksena.
Yleisarvosana: 3/5 kotibarometria
Sopiva koti pieneen vuokrasijoitukseen keskustasta.

NYT
25 730 €
Markkinoilla
1 viikkoa
Alkuhinta
25 730 €
-

Markkinatiedot tarjoaa

Yhdellä napautuksella TOP-ALEt & kahdella napautuksella MEGAhalpuuttajat esiin
 • Kotiselaimen TOP-ALEt avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta, joka avaa sen kartalle esiin.
 • Tarkemmat kodin tarjoustiedot löytyvät aina napauttamalla väritettyä hintakuplaa.

.

Asuntojen viikkokatsaus (17.04.): kaikki alueet pyyntöjen laskussa

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan tarjousten viime viikko laski keskihinnoittelua myyjillä:
1966 €/m2.
Tarjousten alueellisia laskuja esiintyi eniten  Pohja-Tallinn (-43 €/m2 ), Haabersti (-27 €/m2 ), Kristiine (-16 €/m2 ), Nomme (-12 €/m2 ), Lasnamae (-6 €/m2 ), Kesklinn (-6 €/m2 ), Mustamae (-4 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen nostoja ei esiintynyt lainkaan alueittain. Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa laski 2511 €/m2 tasoille. Isojen välittäjien boikotista alkanut laskukierre jatkui siis edelleen Tallinnan keskihinnoissa samalla kun tarjousten määrät supistuivat vain parilla suuralueella (ts Kesklinn & Pohja-Tallinn) lisää.
Hinnoittelun lasku jatkui 3. viikkoa kaupungissa peräkkäin. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Haaberstin alueella: 2311 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -20% vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 7 kpl laski niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun Piritan hintatasot pysyivät viikon tasan paikoillaan.

Pohja-Tallinn halpeni eniten kun sen Kalamaja & Pelgulinn lähiöistä poistui monia kalliimpia tarjouksia myynnistä.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille nostivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 1934 €/m2 (+107 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Kesklinn, Pohja-Tallinn ja Pirita markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun laskua esiintyi mm Lasnamäe ja Mustamäe alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu nousi kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  4 aluetta tuki hinnotelun nostoja tarjouksiinsa ja 4 laskuja.

Voluumi ryhmässä laski selvästi: 194 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Kesklinn ja Pohja-Tallinn.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen laskuja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1758 €/m2 (-79 €/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Pohja-Tallinn ja Nõmme alueiden laskeneet tarjoukset.
 • Hinnoittelun nostoa näkyi mm Lasnamäe ja Mustamäe kaupunginosissa selvimmin.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin laskuja hinnoittelussa myyjillä 2 asuinalueella ja 6 lieviä nostoja. Aliryhmän tarjousten koko voluumi laski (184 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Nõmme ja Pohja-Tallinn.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun nostoa koko ryhmän keskihinnan ollessa: 1933 €/m2 (+32 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta nousi mm Pohja-Tallinn, Mustamäe ja Kesklinn alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Nõmme  & Lasnamäe niiden hinnoittelun laskuin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 4 kpl nousi niiden hinnoittelua kun samalla 4 kpl laski niitä. Tarjousten määrät laskivat (283 kpl) ja niiden keskittyminen heikkeni selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 69 kpl / 24% ja Pohja-Tallinn 67 kpl / 24%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Pohja-Tallinn ja Kesklinn alueiden kalliimpien tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien laskua keskihinnoissa mitä tukivat alueena Nõmme eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Pohja-Tallinn kaupunginosassa (ts 34 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

TOP-ALEt viikolta: keskustorin säpinää & puistomaista rauhaa tarjolla asumiseen

Tarjouksissa & tarkastelussamme nyt parhaan lisäarvon halventuneet kodit tällä kertaa eli "TOP-ALEt".

RSS
Näiden kotien joukko antaa tilaisuuden tutustua uusiin tarjouksiin, jotka luovat eniten lisäarvoa niiden ikiomassa ympäristössään. Viikkokatsaus poimii sinulle tarkalle ostajalle (/myyjällekin) näin vain parhaita edullisia koteja esiin, joissa kilpailukykyisempi hinta + juuri kohonnut arvostus kohtaavat toisensa. Tästä katsauksesta lähtien voit avata myös koko myynti-ilmoitukset suoraan uutiskirjeestämme nopeasti & helposti.

Olkaapa hyvä !

 Ydinkeskustan peruskomio
paksusta kivitalosta (76,6 m2)
Tartu mnt:n massiivinen uudistuotanto haastaa vanhan kodin myyntiä juuri Keldrimäen lähiössä nykyään. Tarjous on nyt jopa n 19 tuhatta euroa alle kotiselaimen aluehintasuosituksen (167 872 €) tässä kodissa: 149 000 €. Suurin arvostusta nostava tekijä on kodin koko (+3%) talolle tässä kohtaa markkinoita. Neliöhinta on merkittävästi alle lähiön keskihintaa 2399 €/m2. Tarjous on nyt varhaisessa keski-iässä markkinan tällä alueella.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
CITY-perheen edullinen koti.

NYT
149 000 €
Markkinoilla
14 viikkoa
Alkuhinta
149 000 €

-
 Upouusi neutraali kaksio
autohallin & -paikan kera (80,0 m2)
Myyntiä haastaa läheisen satama-alueen massiivinen uudistuotanto kaiken kaikkiaan eniten. Kotiselaimen hintasuosituksen arvostusta nostava tekijä on kodin koko 80 m2 (+3%) markkinoilla nyt. Uusi myyntihinta on nyt n 10 tuhatta alle kotiselaimen aluehintasuosituksen (181 557 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia: 172 000 €. Tarjous on laskenut nyt 1. kertaa viime viikkojensa aikana reilusti ja on vielä melko nuori markkinoilla.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Koti vanhasta klassisesta Kadriorg:n lähiöstä.

NYT
172 000 €
Markkinoilla
7 viikkoa
Alkuhinta
184 000 €

-
Uudehko siisti kolmio
hissitalosta parkkihallilla (63,7 m2)
Myös tässä myyntiä haastaa sataman ylisuuri uudistuotanto. Hintasuosituksen arvostusta nostava tekijä on rak.vuosi 2006 (+23%) pienalueella nykyään. Pyyntö 2119 €/m2 on reilusti alle lähiön viikon keskihinnan 2888 €/m2 möskin. Myyntihinta on alle aluehintasuosituksen (142 880 €) juuri tässä kohtaa kaupunkia nykymarkkinoilla: 135 000 €. Tarjous on varhaisessa keski-iässä laskiessaan nyt 1. kertaa historiassaan.
Yleisarvosana: 4/5 kotibarometria
Lauttayhteyksiä kaipaavan sataman CITY-koti.

NYT
135 000 €
Markkinoilla
14 viikkoa
Alkuhinta
139 000 €
-

Markkinatiedot tarjoaa

Yhdellä napautuksella TOP-ALEt & kahdella napautuksella MEGAhalpuuttajat esiin
 • Kotiselaimen TOP-ALEt avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta, joka avaa sen kartalle esiin.
 • Tarkemmat kodin tarjoustiedot löytyvät aina napauttamalla väritettyä hintakuplaa.

.

Asuntojen viikkokatsaus (10.04.): boikottilasku jatkui lievänä 2. viikkoa

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan tarjousten viime viikko laski keskihinnoittelua myyjillä:
1984 €/m2.
Tarjousten alueellisia laskuja esiintyi eniten  Nomme (-21 €/m2 ), Kesklinn (-14 €/m2 ), Mustamae (-5 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen nostoja kokivat  Pirita (+35 €/m2 ), Lasnamae (+14 €/m2 ), Kristiine (+6 €/m2 ), Haabersti (+4 €/m2 ), Pohja-Tallinn (+2 €/m2 )Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa laski 2517 €/m2 tasoille. Vaikka viime viikolla isot välittäjät siirtyivät pois julkisesta alan suosituimmasta myyntiportaalista (laskien markkinoita kokonaisuutena), niin kaikki on taas kuten ennenkin: suuri osa nyt enemmänkin tarjouksiaan johtavista yksityisistä myyjistä hinnoittelee kotejaan aika samaan tapaan. Viime viikon boikottishokki sai aikaan vain sen, että kilpailuvirasto päätti käynnistää kartellitutkinnan näiden 11 suurimman KV-firman osalta muodollisesti, koska tällainen samanhetkinen päätös on hyvin silmiin pistävää viranomaiselle. Tästäkään tuskin mitään seuraa, koska kaikki paikalliset tietävät hyvin miten "koskemattomia" nämä Viron rikkaimmat firmat ovat yhtään mitään oikeustoimia vastaan omissa maailmoissaan.
Lasku boikottishokin jälkeen alemmas jatkui, mutta paljon lievemmin. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Haaberstin alueella: 1765 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -21 % vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 3 kpl laski niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun 5 kpl nosti niitä.

Kesklinn halpeni kun sen Kadriorg lähiöstä suljettiin luksustalon uustuotantoa pois myynnistä.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille laskivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 1827 €/m2 (-121 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Mustamäe, Pohja-Tallinn ja Nõmme markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun nostoa esiintyi mm Lasnamäe ja Haabersti alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu laski kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  3 aluetta tuki hinnotelun laskuja tarjouksiinsa ja 5 nostoja.

Voluumi ryhmässä nousi: 207 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Mustamäe ja Pohja-Tallinn.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen nostoja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1835 €/m2 (+70 €/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Lasnamäe, Nõmme  ja Mustamäe alueiden nousseet tarjoukset.
 • Hinnoittelun laskua näkyi mm Keslinn ja Haabersti kaupunginosissa selvimmin.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin nostoja hinnoittelussa myyjillä 4 asuinalueella ja 3 lieviä laskuja. Aliryhmän tarjousten koko voluumi nousi (200 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Lasnamäe ja Nõmme.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun laskua koko ryhmän keskihinnan ollessa: 1901 €/m2 (-145 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta laski mm Pohja-Tallinn, Kesklinn ja Mustamäe alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Pirita & Lasnamäe niiden hinnoittelun nostoin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 3 kpl laski niiden hinnoittelua kun samalla 6 kpl nosti niitä. Tarjousten määrät laskivat (298 kpl) ja niiden keskittyminen heikkeni selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 333 kpl / 57% ja Lasnamäe 109 kpl / 19%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Pohja-Tallinn ja Kesklinn alueiden halvempien tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien nostetta keskihinnoissa mitä tukivat alueena Kesklinn eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Pohja-Tallinn kaupunginosassa (ts 27 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

Talohinnat entistä hauskemmin esiin taloille & niiden kodeille

Asutko jo / olet kenties muuttamassa Tallinnaan? Kiinnostaako kodin hinnat tietyltä alueelta & omasta talostasi siellä enemmän?? Jos vastasit kyllä, niin meillä on hyviä uutisia rutkasti lisää: voit nyt hauskalla & helpolla tavalla tarkistaa minkä hyvänsä talon ostajan & myyjän käyvät hinnat entistäkin nopeammin & hauskemmin.

Oheinen kuva esittää miten kotiselaimelta näet suoraan aluekohtaisen hinta-arvion (ts lähiö, kaupunginosa, alhaalla) ja vaikkapa itse talon hinta-arvion (kupla ylempänä) näppärästi.

Pelgulinnan lähiöstä niiden vanhimpien kivirivitalojen m2-arvostuksia nykyään

Tällä vertailulla näet mm miten paljon eri talotyypit poikkeavat toisistaan hintojensa suhteen alueittain toisistaan markkinoilla: kalleimmat kivitalot vs halvat elementtitalot.

Tiedot tarjoaa

Kotiselaimesta saat yllä mainitut tiedot esiin nopeasti aina kun tarvitset:

 1. Mene kaupunginosaan.
 2. Zoomaa talo esiin maksimaalisesti kartalla.
 3. Kaksoisnapauta aluearvion suositus esiin talosta.
 4. Napauta suosituksista itse talon arviot esiin.
 5. Tarvittaessa arvioi kodin arvoa m2-koosta (kts kuva).

Nopeaa, hauskaa & helppoa !

Asuntojen viikkokatsaus (04.04.): “supistakaamme tarjousmääriä” -yhteisharjoitus

HINTABAROMETRI

Kotiselaimen mukaan Tallinnan tarjousten viime viikko laski keskihinnoittelua myyjillä:
1997 €/m2.
Tarjousten alueellisia laskuja esiintyi eniten  Pohja-Tallinn (-69 €/m2 ), Lasnamae (-47 €/m2 ), Mustamae (-44 €/m2 ), Haabersti (-30 €/m2 ), Pirita (-29 €/m2 ), Nomme (-22 €/m2 ), Kesklinn (-8 €/m2 ) alueilla. Tarjoushintojen nostoja kokivat  Kristiine (+24 €/m2 )Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa laski 2531 €/m2 tasoille. Hintojen lasku johtui voimakkaasta uustuotannon & kalliimman myymättömän inventaarion vetämisestä pois markkinoilta viikon aikana yhteisiltä Tallinnan myyntilistauksilta netistä. Markkinoiden tasapainoa yritetään saada näin näyttämään samalla niukemmalta ostajien suuntaan selvästikin kollektiivisesti välittäjien toimesta: myynti kuitenkin jatkuu ennallaan välittäjien omilla sivustoilla valtavalle koko kaupungin uustuotannolle joskin nyt vähän vaikeammin tulkittavassa muodossa. Inventaarion yhteinen supistaminen toteutettiin niin, että kalliimmat & uustuotannon (vm 2017-18) vahvat alueet sulkivat eniten tarjouksiaan: mm Lasnamäellä kato oli vähäisempi kuin Kesklinn:ssa. Nähtäväksi jää miten hyvin taktiikka toimii myynnin elvyttämisessä "niukkuutta" näin keinotekoisesti lisäämällä.
Inventaarion supistaminen leimasi markkinoita vahvasti eräiden KV-välittäjien toimesta. 

Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Piritan alueella: 2276 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -18 % vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).

Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa 7 kpl laski niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun 1 kpl nosti niitä.

Pohja-Tallinn halpeni kun sen Kalamaja ylikuumasta lähiöstä suljettiin valtavasti koteja näkyvistä.

MARKKINATUTKA

Kotiselaimen markkinatutka jakaa pelkästään muuttuneet tarjoukset 3 eri aliryhmään:

 • Uusiin ilmoituksiin
 • Hintapäivitettyihin
 • Uudelleen avattuihin

Tämä automatisoitu jaottelumme kertoo vieläkin tarkemmin miten pääkaupungin eri osissa markkinatilanne kehittyi aivan tuoreimpina signaaleina ja poimii muuttuneet myyntikohteet erilleen sen kaikista tarjouksista.

Uudet myynti-ilmoitukset

Uudet tarjoukset kodeille laskivat hintojaan aliryhmän keskihinnan ollessa: 1947 €/m2 (+107 €/m2).

 • Eniten muuttuivat ja vaikuttivat aliryhmässä alueet: Kesklinn, Mustamäe ja Lasnamäe markkinatilanteen edelliseen viikkokatsaukseen nähden.
 • Merkittävää trendin vastaista hinnoittelun nostoa esiintyi mm Kristiine ja Pirita alueilla.

Lopputuloksena koko pääkaupungin 8 asuinalueen hinnoittelu laski kokonaan uusien ilmoittajien hinnoittelun joukossa kun sen  4 aluetta tuki hinnotelun laskuja tarjouksiinsa ja 4 nostoja.

Voluumi ryhmässä laski: 205 kpl uusia tarjouksia leivottiin viikossa Tallinnan asuntomarkkinoille. Merkittävimmät hintavaikuttajat markkinaan viikolla olivat Kesklinn ja Mustamäe.

Hintapäivitetyt

Myyjien hintapäivittäneissä asuntoilmoituksissa näkyi keskihintojen laskuja sen aliryhmän keskihinnan ollessa: 1767 €/m2 (-27 €/m2).

 • Suurimpana muutoksen kokivat: Pohja-Tallinn, Lasnamäe ja Nõmme alueiden laskeneet tarjoukset.
 • Hinnoittelun nostoa näkyi mm Kesklinn ja Haabersti kaupunginosissa selvimmin.

Kokonaisuutena kirjattiin koko kaupungin laskuja hinnoittelussa myyjillä 5 asuinalueella ja 3 lieviä nostoja. Aliryhmän tarjousten koko voluumi laski (198 kpl). Merkittävät hintavaikuttajat olivat: Lasnamäe ja Nõmme.

Uudelleen avatut

Uudelleen avatuissa ilmoituksissa asunnoille oli keskihinnoittelun nostoa koko ryhmän keskihinnan ollessa: 2046 €/m2 (+126 €/m2).

 • Koko markkinan keskihinta laski mm Kesklinn, Mustamäe ja Pirita alueiden vaikutuksesta.
 • Tätä kehitystä vastaan vaikuttivat Pohja-Tallinn & Nõmme niiden hinnoittelun nostoin.

Kaikista kaupungin alueista ryhmässä nyt 3 kpl laski niiden hinnoittelua kun samalla 5 kpl nosti niitä. Tarjousten määrät nousivat vahvasti (1074 kpl !!) ja niiden keskittyminen heikkeni selvästi keskustaa kohti (ts Kesklinn: 356 kpl / 33% ja Pohja-Tallinn 209 kpl / 19%). Suurin hinnoittelun nettovaikutus markkinaan syntyi Kesklinn ja Mustamäe alueiden halvempien tarjousten kautta.

Koko Tallinnan yhteenvetona viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien laskua keskihinnoissa mitä tukivat alueena Pohja-Tallinn eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään. Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Pohja-Tallinn kaupunginosassa (ts 27 kpl  merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).
Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset tunnuslukujen graafit (hinnoittelu ryhmittäin, m2-vuosihinnat, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat esillä aina automaattisesti myös hintabarometrimme kartalla.

Tallinnan asukasluku 3/2017: kasvua hyvin entiseen tapaan


Tallinnan asukasmäärä jatkoi kasvua 3/2017 maaliskuussa: +376 asukkaalla.


Viime vuonna 3/2016 tähän aikaan muuttovoitto pääkaupunkiin oli samaa luokkaa kuin nyt (ts +391 uutta asukasta/kk tuolloin).

Pääkaupunki kasvaa siis entiseen malliin jälleen.

Eniten nousuja kirjasivat nämä asuinalueet:

 1. Kesklinn (+120)
 2. Haabersti (+79)
 3. Lasnamäe (+71)
 4. Nõmme (+61)
 5. Põhja-Tallinn (+49)

Keskusta johtaa taas perinteiseen tapaan kasvua. Toiseksi nyt noussut Haabersti ei ole totaalinen yllätys: kaupunginosan virkeämpi asuntokauppa (ts 2/2017 & aiemmin) on nyt sitten poikinut uuden kodin ostajien muuttoja lisää alueelle.

Koko kasvun rakenne muistuttaa pitkälti samaa kuviota kuin vuosi sitten koettiin.

Muuttotappioita syntyi kahdella alueella:

 1. Mustamäe (-36)
 2. Kristiine (-2)

Suositusta kotiselaimesta kartalta näet myös hyvin visuaalisesti miten kasvu kehittyi (ts valitsemalla esiin karttataso 'Nettomuuttajat' sen oikeasta ylänurkasta) ja tunnistat myös Tallinnan eri kaupunginosat hyvin nopeasti.

.

Kaunpunginosien muuttohistoriat

Oheisesta interaktiivisesta (= näpäytä kaupunginosia ylhäältä) graafista näet suoraan eri alueiden muuttotapahtumat kuukausien tasoillaan.

Hyödyllistä tietää & tuntea

 

Asuntokaupat 3/2017: myynti pilviin halvimman suuralueen voimasta

Kodit laskivat yhä kuukaudessa keskihinnoiltaan 3/2017 Tallinnan toteutuneissa asuntokaupoissa tasolle: 1677 €/m2.
Isommat toteutumien m2-hintojen laskut koettiin: Kesklinn (-6,6%), Pohja-Tallinn (-5,2%), Haabersti (-2,2%)  ja Mustamäe (-1,1%)  kaupunginosissa kun vertaillaan ed. kuukautta (m/m) toisiinsa & toteutumien m2-keskihintaa. Nousijoiden puolella hinnoissaan olivat tällä kertaa: Lasnamäe (+15,0%), Pirita (+11,6%) & Nõmme (+8,1%). Kokonaisuutena Tallinnan m2-hinnat laskivat nyt Lasnamäe alueiden kauppojen megamyynnin & alempien m2-hintojen painosta samalla kun koko kaupungin liikevaihto paisui jyrkästi: n 93,7 miljoonaan / kk (ts +24,6 milj/kk). Selvästi suurinta myynnin nostetta/kk rahassa kokivat Lasnamäe & Haabersti  kaupunginosat.
Hintoja alensi ennen kaikkea Lasnamäen alueen massiivinen kaupankäynti omilla kodeillaan.

Suurin osa asuinalueista halpeni

...
...

Maaliskuu 2017 muutti hintoja nyt niin, että toteutuneet kauppahinnat laskivat Tallinnassa - kuten (€/m2) kuukausitason alemmasta muutoskuvastakin voi havaita kaikkiaan 5 eri kaupunginosassa eli enemmistöllä ne siis halpenivat.

Kauppamäärät hurjassa liidossa

Kauppojen määrät (1005 kpl) Tallinnassa 3/2017 kodeille nousivat reilusti vrt 2/2017 tasoon (666 kpl) nähden. Kuukauden koko liikevaihdon arvo paisui samalla n 69,1 milj. eurosta nyt n 93,7 milj. euroon (ts jopa +35 %).

Erillisiä kauppoja tuottivat eniten seuraavat  Tallinnan asuinalueet:

 1.  Lasnamäe, 307 kpl
 2. Kesklinn, 191 kpl
 3. Pohja-Tallin, 135  kpl
 4. Haabersti, 122 kpl
 5. Kristiine, 54 kpl

Kärjen muodostivat kaupungin halvin & kallein suuralue: Lasnamäe & Kesklinn. Pohja-Tallinna seurasi kolmantena n omalla normaalilla kk-kauppatasollaan, kun taas kärkikaksikossa kaupankäynti vilkastui selvästi aiempaan nähden entiseen.

Suurimmat voittaja rahassa  / liikevaihdon voitoissaan olivat:

 1. Lasnamäe (+4,7 M€/kk ts 10,1 -> 24,8 milj.euroon)
 2. Haabersti (+4,7 M€/kk ts 6,5 -> 11,2  milj.euroon)
 3. Kesklinn (+2,9 M€/kk ts 23,0 -> 25,9 milj.euroon)
 4. Kristiine (-0,3 M€/kk ts 5,5 -> 5,2 milj.euroon)
 5. Pohja-Tallinn (-1,2  M€/kk ts  12,7 -> 11,5 milj.euroon)
 6. Mustamäe (-3,0 M€/kk ts 6,0 -> 3,0 milj.euroon)
Eniten myyntiä vetivät ylös siis Lasnamäe & Haabersti markkinoilla kun ottaa huomioon niiden kehityksen viime 2 kk:n kesken. Myös keskusta oli yhä vahvaa & vilkasta aluetta kotikauppoineen & -kasvuineen. Haaberstin rooli näyttää vakiintuneen korkeamman kaupankäynnin tasoille kuukaudesta toiseen.
.
Kaupungin yleisesti halvin alue johti liikevaihdon & kauppojen nousussa taas uudelleen, mikä voi kertoa isomman trendin käänteestä ostajien hakiessa halvempia vaihtoehtoja aktiivisemmin.
.
Myyntiodotukset: 4/2017
Ennusteemme perustuvat lähtökohtaisesti viime vuoden vastaavaan aikaan, jota laajennamme kotiselaimen hintabarometrin tuottaman aivan viime aikaisimman markkinakäytöksen mukaan. Kaupunginosin katsottuna ne suurimmat myyntiodotukset (vrt 4/2016 viime vuonna) kauppamäärissä kohdistuvat: Lasnamäe, Mustamäe, Pohja-Tallinn & Kesklinn kaupunginosiin.
.
 Markkinatiedot tarjoaa