Asuntovälittäjä: Tallinna oli 2. maailmassa asuntojen +20% hintanosteella Q1/2014

Uus Maa BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . kiinteistöanalyytikko Risto Vähi uskoo, että kiinteistömarkkinat lähitulevaisuudessa tulevat rauhoittumaan Tallinnassa ja hinnat muuttuvat taas myös edullisemmaksi ostajille.

Uus Maan mukaan kiinteistöjen hinnat ensimmäisellä neljänneksellä 2014 nousivat maailman huipputasossa: ne kasvoivat keskimäärin +20%. Se nosti Tallinnan 45 valtion joukosta kärkeen: tätä enemmän nousivat kiinteistöjen hinnat vain Dubaissa, jossa hinnat nousivat +32%.

Uus Maan kiinteistöanalyytikko Risto Vähin mukaan nousussa on nyt huomattava, että kiinteistöjen hinnat alkavat hidastua nousussaan selvästi jatkossa.

Hänen mukaansa nopea nousu kiinteistöjen hinnoille johtui piensijoittajista, jotka ovat säästönsä sijoittaneet pieniin Tallinnan asuntoihin. Lisäksi vaikuttaa myös hintoihin yleinen elpyminen talouskriisistä. "Noin puolet kiinteistöjen ostajista toimivat nyt pelkästään omarahoituksen turvin", sanoi Vähi.

Nyt on kuitenkin alkamassa vakaampi aikakausi hinnoille. Kauppoja syntyy vähemmän ja hintojen nousu alkaa tästä hidastua.

"Markkina kääntyy ostajia kohti lisää", sanoo Vähi lisäten, että jos ostopuhelut eivät enää tapahdu, sinun täytyy harkita myyjänä markkinahintaa tarkemmin ja tarvittaessa oikaista tarjousta. "Ihmiset etsivät edullisempia vaihtoehtoja."

"Olemme siirtymässä uuteen vaiheeseen. Kaikki mikä tapahtuu taloudessa, heijastuu yleisesti toimintaan myös kiinteistömarkkinoilla ", Vähi kiteyttää.

  • http://www.aripaev.ee/?PublicationId=c9a238c0-030c-439d-ba25-eb0a4e7c0816
  • http://www.aripaev.ee/?PublicationId=eb59db27-b612-4635-b2cf-1348d6fa2600

Tallinnasta yhä vähemmän asuntoneliöitä peruspalkalla vrt Riikaan ja Vilnaan Q4/2013

Sekä Riiassa ja Vilnassa nykypäivän keskituloilla asunnon ostaja voi saada enemmän kuin vuosi sitten ja viimeisten 12 kuukauden aikana asuntojen ostovoima nousi eniten Vilnassa: 3,1 neliömetrillä 40,0 neliöön, kertoo Balttian SEB BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . pankki.

Kun vielä Q4/2012 viimeisellä neljänneksellä Tallinnassa keskipalkalla oli väestöllä varaa ostaa asuntona suurempi kuin eteläiset naapurit - 53,4 m2 - on nyt tilanne muuttunut jyrkästi. Riikassa asukkaalla on varaa ostaa 50,3 neliömetrin huoneisto kun taas Tallinnassa vain 44 neliömetriä.

" Ostokyky parani Riiassa ja Vilnassa erityisesti kun kiinteistön hintoja kasvua nopeampi kasvu oli palkoissa. Korkeat kiinteistöjen hinnat Tallinnassa kasvoi suhteellisesti enemmän yli reaalipalkkojen, mikä vähensi merkittävästi asuntoluottojen saatavuutta", kommentoi SEB:stä Latvian asiantuntija Edmunds Rudzitis .

«Uudistuotannon kehitys Tallinnassa päihitti muut Baltian pääkaupungit. Ottaen huomioon uusien asuntojen hinnoittelun, keskikorko asuntolainoille yms keskituloinen voi ostaa 22,6 m2 uusia asuntoja Riiassa kun taas Vilnassa ja Tallinnassa: 32,2 m2 ja 26,9 m2. Syynä tähän on se , että keskimääräiset tulot väestöllä Virossa ovat  Baltian naapureita nyt korkeampia, mutta uudistuotannon hinta sen kehityksestä ei ole merkittävästi erilainen.

SEB :n asuntojen ostovoiman indeksi a0rvioi neliömetrien mukaan kuinka saada lainaa ilman liian korkeaa riskiä. Indeksi ottaa huomioon neljä tekijää , jotka vaikuttavat asuntomarkkinoilla: myyntihint , tulot, inflaatio sekä rahoituksen korkotaso .

airBaltic: kuilun reunalla?

Markkinahuhut konkurssista airBaltic:n (11558314) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  ympärillä kiihtyvät samalla kun sen yksityinen saksalainen pääomistaja Martin Bertolt Flick on jostain syystä vetäytynyt Saksaan Berliiniin antamaan lehdistökommentteja yrityksensä nykytilanteesta.

Eilen iltapäivällä LETA:n bisnesportaali antoi ymmärtää, että pj Flick on jättänyt eronpyyntönsä lentofirman johtokunnasta. Jos näin käynyt, niin johtokunta ei voi jatkaa kesken jäänyttä tilinpäätöksen hyväksymisprosessia normaalisti vaan tilalle on ensin valittava uusi päätäntävaltainen edustajisto - LETA:n mukaan.

Tilanne on äärimmäisen sisäpoliittisesti virittynyt Latvian valtiovarainministerin Artis Kampars:n ja yksityisen Flick:n välille. Ministeri on asettanut julkisesti kyseenalaiseksi airBaltic:n alkuvuoden rajut tappiot ja niiden syyt. Flick on taasen johtokunnan jäsenenä pääasiassa vastuussa yrityksen tilanteesta ja strategian onnistumisesta. Viime vuonna hallitus investoi lentoyhtiöön sisään LVL 15 miljoonaa kehittääkseen sen toimintaa - omien sanojensa mukaan. Nykyhallinnon mielestä tätä rahaa vastaan ei ole tapahtunut haluttua kasvua.

Virossa on todettu mm:

  • Lentofirman omat viralliset kommentit Viron medioille ovat antaneet ymmärtää, että käynnissä on vain paikallisen ministeriön oma vaalikampanja, jossa airBaltic:a käytetään työrukkasena tavoitteiden saavuttamiseksi.
  • Online -varauspalvelu Bookinghouse.ee on lisännyt sivuilleen varoituksen airBaltic:lle tehtyjen ennakkovarausten ja lentojen toteutumattomuuden vuoksi.

Toim. airBaltic:n ympärillä käynnistynyt kuohunta näkyy Virossakin mm siten, että paikallisessa kaupparekisterissä on viime vuoden lopulla tehty johdossa juridisia henkilöjärjestelyjä uusiksi kaikkiaan 6 kpl.

TV3: airBaltic:n pelastuksen hinta miljoonia

Lue uutta: airBaltic:n viimeisimmät uutiset täältä...

Viron oma kaupallinen monikansallinen televisiokanava TV3 BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . on ottanut innokkaasti kantaa Latvian airBaltic:n (11558314) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  mahdolliseen konkurssiin tai yritysmyyntiin eilen. Tätä spekulaatiota rummuttavat nyt Viron paikalliset lehdet eteenpäin uskollisesti.

Jos Latvian valtio ei myy osuuttaan, on lentoyhtiön pelastamiseksi sinne investoitava 90 miljoonaa  latia (n 127  miljoonaa euroa), ilmoitettiin sunnuntai-iltana TV3:ssa.

--
TV palveli omia paikallaisia virolaisia  katsojiaan mm lähettämällä Latvian  liikenneministeri  Uldis  Augulise airBalticin tilannetta  kuvailevan  kertomukseen.

Jos valtio myisi omistamansa osakkeet pois, voit airBaltic tarvittavan rahoituksen saada ja voi jatkaa toimintaansa. Augulise uskoo, että tämä on ainoa oikea toimintatapa.

Muutama viikko sitten kävi Latviassa Kiinan yhden suurimman lentoyhtiön  Hainan Airlinesin  korkea johtaja  ja omistaja,  joka myös tapasi Auguliseg:ta ja ilmoitti haluavansa hankkia airBalticin osakkeita.

V 1995 perustettiin airBaltic (АО Air Baltic Corporation) omistaa 52,6% valtio ja  47,2% firman muu sisäpiiri:  johtaja Martin Bertolt Flick ja Bahamalainen offshore-yritys Taurus Asset Management Fund Limited.

Aiemmin on mediaan kerrottu niin, että airBalticin viiden ensimmäisen kuukauden tappio olisi 18 miljoonaa latia ja yritys on lähellä maksukyvyttömyyttä.

Toim. Taskilan siirtyminen Viron AE:lle näyttää laukaisseen jonkinlaisen suuretsinnän airBaltic:n tilanteesta Viron jokaiseen bisnesmediaan. Lähiviikot kertovat meille kuinka paljon tässä on paikallista hype:ä ja kuinka paljon oikeaa taloudellista faktaa. Median kiihkeä reaktio liittyy myös siihen, että oman EA:n uusi tj Taskila kertoi viimeksi EA:n haasteista joko kasvaa tai lakata toimimasta lähivuosina Virossa. Virolaisten suhde Latviaan on vähän samankaltainen kuin suomalaisten ruotsalaisiin.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/ministeerium-airbalticu-paastmiseks-kulub-127-miljonit-eurot.d?id=47691137

airBaltic – Taskila on visionäärinen älykkövetäjä EA:lleEntinen airBaltic:n (40003245752) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . kaupallinen johtaja ja nykyinen Estonian Air:n (11396722) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . toimitusjohtaja on älykäs, strategisen ajattelun visionääri, toteaa airBaltic:n varapuheenjohtaja Janis Vanags.

--
"Minulla on vain hyvää Taskilasta sanottavana."

Hän ei ilmoita, onko airBaltic aikeissa palkata uuden kaupallisen johtajan Taskilan tilalle vai ei.

"Täytyy aina sanoa, että me palkkaamme parhaita ihmisiä ja on luonnollista, että nämä ihmiset on valittu ammattimaisesti".

Get Directions

EA:n uusi TJ: Tero Taskila--

Estonian Air:n (10076042) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . uudeksi vetäjäksi ja toimitusjohtajaksi on nimetty suomalainen Tero Taskila, joka sai kutsun tehtäväänsä Latvialaisen airBaltic:n BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . leivistä.

--

Tero Taskila sanoi Estonian Air:n PR-tilaisuudessa, että lentoyhtiö on jatkossa kehitettävä reittiverkkoaan, mutta toimittava kohtuullisesti, jotta säilytetään tasapaino odotusten ja sen tulosten välillä.

"Viro ja virolaiset tunnetaan innovatiivisina, älykkäinä ja nopeina uusien teknologioiden käyttäjinä.  Virolaisten rakkaus  luovia, yksinkertaisten ja käytännöllisten ratkaisujen  kanssa ​​ovat luoneet perustan Internetin ja langattomien  menestystarinoiden alalla", toteaa Taskila.

"Uskon, että Viron valtion  ja virolaisten ihmisten positiiviset ominaisuudet olisi oltava vahvasti edustettuna  myös Estonian  Air:n  uusien kasvojen  muotoilussa.  Aloitamme  uuden Estonian Air:n  rakentamiseen tänään  käynnistämällä hankkeen " minu Estonian Air ".  Hanke antaa meille  työntekijöille,  asiakkaille, omistajille ja  kumppaneille  mahdollisuuden osallistua  oman tulevaisuuden ilmailufirman suunnitteluun. "

Taskilalla on lähes 14 vuoden kokemus ilmailun avainaloilta -  kuten kaupallinen ja strateginen johtaminen.

Ura

Taskila aloitti uransa ilmailualalla Finnair:ssa kehittymällä tärkeissä toiminnoissa, kuten  maahuolinta,  IT, reittiverkoston suunnittelu. Siirtyi sieltä konsultiksi Lufthansa Consulting:lle. On työskennellyt kansainvälisesti eri puolilla maailmaa lentoyhtiöissä. Ennen EA:han liittymistä hän työskenteli mm viisi vuotta johtavassa asemassa Lähi-idän ja Euroopan lentoyhtiöissä, kuten Qatar AirwaysGulf Air ja lopulta aivan viimeksi Latvian airBaltic :ssa.

Profiili

  • Tero Taskila on 36 v vanha ja kansallisuudeltaan suomalainen.
  • Hän on naimisissa ja kahden lapsen isä.
  • Harrastuksiin kuuluvat mm lukeminen ja jääkiekko.

--

Get Directions

Latvialle viimeinen lainaerä IMF:ltä

Virallisesti viimeinen tukilaina Latvian nostamiseksi ylös on avattu koskien mahdollisuutta käyttää $170 miljoonaa dollaria maan pelastamiseksi vararikolta valuuttarahaston reserveistä. IMF: n mukaan paikalliset lainaajat eivät tulle käyttämään kuin osan tästä puskurista Latvian maan nykyoloissa.

Viron paikallisen lehdistön mukaan taasen summa on pienempi: $140 miljoonaa ja se on nostettu nyt käyttöön.

Lämmitysvelat kasvussa

Velkaantuminen 2010/2011 lämmityskauden aikana, saavuttaa 12 miljoonan vuodessa ilmoitti Riian kaukolämpöyhtiö AS "Rīgas siltums" tiedottajansa Linda Rence kautta.

Joka vuosi kesäisin lyhennetään vielä talven lämmitysmaksuja. Talon omistajan toiminta ratkaisee kuinka lämmön toimituksia yleensä jatketaan: josko lopulta maksetaan lämmityskauden velat sekä yhdessä asiantuntijoiden kanssa kehitetään ja sovitaan velkojen maksuaikatauluja .

Huhtikuun alussa, Latvian Paikallisosuuspankkiliitto raportoi että kaikki nykyiset velat lämmityskauden ajalta voivat nousta nyt n 60-80 000 000 latiin. Tänä vuonna 1. helmikuuta määrä oli noin 61 miljoonaa latia.

http://www.nozare.lv/business/top/441E87AE-139C-4E33-9FA1-462D9665700B/

Get Directions

Öljymyynti kilpailuviraston syyniin

Kolme suurinta polttoaineiden vähittäisjakelijaa: Neste BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . , Statoil BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  ja Lukoil BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . ovat Latvian lehdistön raportoimana joutuneet maan kilpailuviranomaisen tehotarkastukseen. Kolmosia epäillään paikallisesti maan kilpailulain rikkomisesta.
--
Kilpailuviranomaisen tiedottaja Inita Kabanova sanoi medialle, että tutkinta on todella alkanut,  mutta enemmän tästä aiheesta nyt ei voi paljastaa.  Latvian omat tiedotusvälineet raportoivat, että virasto on käynyt myös kolmessa yrityksessä paikan päällä.
--


Statoilin viestintäpäällikkö Jaana Pauts sanoi, että voidaan vahvistaa että Latvian kilpailuviranomaisen työntekijät  kävivät SIA Latvia Statoil toimistossa ja huoltoasemilla tietoja keräten.
--
Statoil on vastuullinen yritys ja toimii kilpailuviraston kanssa täydessä yhteistyössä jotta varmistetaan terve kilpailu polttoaineiden vähittäismarkkinoilla. Lisätietoa emme voi tällä hetkellä tarjota koska Latvia nkilpailuviranomaisen aloittama tutkimus on vielä edelleen kesken.

Suomalainen Taskila esillä lentoyhtiön pelastajaksiEstonian Airin (10076042) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . hallituksen pj Joakim Helenius ilmoitti eilen, että nyt taas kansallisen Estonian Air -lentoyhtiön korvaa uusi tj varmasti 1. kesäkuuta ennen nykyisen tj:n sopimuskauden loppua. Paikalliset spekulaatiot suomalaisenkin ehdokkaan puolesta ovat käynnistyneet nyt mediassa vahvana.

Postimees -lehden lähteiden mukaan hyvin haastavaan pestiin on ehdolla mm suomalainen Tero Taskila, joka oli vielä muutama päivä sitten Latvian lentoyhtiön Air Baltic:n kaupallinen varapuheenjohtaja. Taskila lopetti juuri Latvian lentoyhtiössä, jossa hän palveli yli kaksi vuotta.

Estonian Air:n nykyinen puheenjohtaja Andrus Aljas eroaa tehtävästään ennen oman sopimuksensa päättymistä. Aljas totesi, että uusilla omistajilla on aina etuoikeus valita se mieluisa johto. Viron valtio osti 90% Estonian Air:n osakkeista äskettäin ja sen vanha pääomistaja SAS jäi 10% vähemmistöomistajaksi.

Estonian Air:n hallituksen puheenjohtaja (& pankkiiri, toim) Joakim Helenius ei suostu kommentoimaan mitenkään Taskilan nimitystä tj:ksi. Uuden tj:n  nimi julkistetaan 1. kesäkuuta ja siihen saakka kaikkia nimiä saa spekuloida ihan vapaasti, Helenius kiteyttää.

Estonian Air jäi viime vuonna - kuten myös neljällä edellisenä vuonna - tappiolliseksi firmaksi sen liiketoimissaan.

Estonian Air:n uuden johtajan tehtävä ei ole helppo, koska hänen olisi tuotettava voittoa ja avattava mahdollisimman paljon uusia reittejä samaan aikaan, kommentoi yrityksen entinen pomo Erki Urva.

Talouselämä on jo aikoinaan nimittänyt suomalaisen v 1974 syntyneen Taskilan ilmailualan ihmemieheksi, joka aloitti uransa Finnairin lippujen myynnistä ja matkatavaraliikenteestä.

Seuraavaksi hän opiskeli Lontoossa tohtoriksi. Finnair:n lisäksi hän on palvellut Lufthansan neuvonantajana sekä työskennellyt mm Qatar Airways:n ja Gulf AIR:n kanssa.

Toim. Taskila on toteuttanut eräitä hyvin innovaatisia markkinointikampanjoita Vironkin suuntaan näkyvästi Air Balticista: esimerkiksi Liettualaisen kauppaketjun Maxim:n koko myymäverkoston valjastaminen halpalentojen vähittäismyyntipisteiksi oli varsin innovaativinen toimi paikallismarkkinoilla v2010. Eräs suuri haaste näissä Air Baltic:n kampanjoissa on ollut niiden kertaluonteisuus: monet kuluttajat eivät ole ns ennättäneet hereille kun kampanja on ohi eikä sitä uusita samassa formaatissa.

http://www.e24.ee/?id=432329

Get Directions